Våra städpaket

Alla priser på hemstädningen visas efter skatteavdrag på 50% och inklusive moms.

Priset för en provstädning gäller vid första besöket hos kunden och är:

 • 95 kr i timmen *. Provstädningen är på löpande timme och efter provstädningen får kunden direkt en uppgift på hur lång städningen planeras att komma ta hos kunden framöver.

Strykfritt AB jobbar alltid med fasta priser och redovisar det fasta priset även som timpris för bästa möjliga överblick för kunden. På våra priser tillkommer inga kostnader som inställelseavgift och resekostnad. Priset för hemstädningen som kunden betalar är det timpris man ser på skärmen plus fakturaavgift.

Priset för hemstädningen beror lite på vilket städpaket kunden har. Mer info längre ner på sidan.

Tidsåtgången för städning vart 4:e vecka bedöms individuellt. Timpriset för hemstädning var 4:e vecka är 189 kr*.

 

Uppskattad tidsåtgång efter provstädning beroende på bostadens storlek

Tidsåtgången gäller hemstädning varje eller varannan vecka och är en ungefärlig tid vi kan tänkas behöva hos dig. Sjävklart får du efter en provstädning direkt reda på hur lång tid städningen faktiskt kommer att ta i fortsättningen och kan i lugn och ro bestämma om offerten är intressant och om du ska fortsätta ha städning med oss.

 

 

 Bostadens storlek  Uppskattad   städtid
 Bostad 1-39 kvadratmeter  2 – 3 timmar
 Bostad 40-69 kvadratmeter  3 timmar
 Bostad 70-119 kvadratmete  4 timmar
 Bostad 120-169 kvadratmeter  5 – 6 timmar
 Bostad 170-219 kvadratmeter  6 – 8 timmar
 Bostad 219-500 kvadratmeter  Individuellt
 Städtiden beräknas på den   faktiskt städtiden*

 

 

Vi har 3 olika städpaket. Här är en beskrivning av dem.

 


Paket Saver från 159 kr/tim*

Ett paket för den prismedvetne kunden som söker marknadens trevligaste hemstädning till ett mycket lågt pris. Kunden är medveten om att abonnemanget Saver är mindre flexibelt än det andra abonnemangen gällande avbokningar och val av dagar i veckan där städning ska ske.

 • Gäller hemstädning varje eller varannan vecka på måndag eller tisdag
 • Städtillfällen går ej att boka av
 • Priset på 159 kr/tim gäller uppdrag på 4 timmar eller mer.
 • Priset för 3 timmar är 179 kr/tim
 • Priset för 2 timmar är 199 kr/tim

(Städpaketen gäller inte för engångsstädningar, flytt eller byggstädningar, ej heller för extratjänster som fönsterputs och gäller för städfrekvenser minst varannan vecka i ett städabonnemang)

*Paket Saver gäller bara nya kunder och under de första 6 månaderna för att sedan övergå till paket Basic.


Paket Basic från 169 kr/tim

Ett paket för den prismedvetne kunden som söker marknadens trevligaste hemstädning till ett lågt pris. Kunden är medveten om att abonnemanget Basic är mindre flexibelt än Premium´gällande avbokningar och val av dagar i veckan där städning ska ske.

 • Gäller hemstädning varje eller varannan vecka på måndag, tisdag eller onsdag
 • Städtillfällen går att boka av 1 gång per halvår
 • Priset på 169 kr/tim gäller uppdrag på 4 timmar eller mer
 • Priset för 3 timmar är 189 kr/tim
 • Priset för 2 timmar är 209 kr/tim

(Städpaketen gäller inte för engångsstädningar, flytt eller byggstädningar, ej heller för extratjänster som fönsterputs och gäller för städfrekvenser minst varannan vecka i ett städabonnemang)

 


Paket Premium från 179 kr/tim

Ett paket för den kräsne kunden som önskar stor flexibilitet men önskar samtidigt marknadens trevligaste hemstädning till ett bra pris. Abonnemanget Premium är mycket mer flexibelt än de andra paketen gällande avbokningar och val av dagar i veckan där städning ska ske.

 • Gäller hemstädning varje eller varannan vecka torsdag och fredag men även valfri dag i veckan
 • Städtillfällen går att boka av 2 gånger per halvår
 • Priset på 179 kr/tim gäller uppdrag på 4 timmar eller mer.
 • Priset för 3 timmar är 199 kr/tim
 • Priset för 2 timmar är 219 kr/tim

(Städpaketen gäller inte för engångsstädningar, flytt eller byggstädningar, ej heller för extratjänster som fönsterputs och gäller för städfrekvenser minst varannan vecka i ett städabonnemang)

 


 

Hemstädning med full flexibilitet

Du som kund kan exempelvis ha en bostad på 30 kvadrat och välja 4 timmar städabonnemanget och få ett lägre timpris. Vi kan då städa i 3 timmar för att sedan hjälpa dig med tvätt och strykning. På så sätt får du en fullservicetjänst till ett mycket lågt timpris.

 

Hur kan priset vara så lågt?

Vi har dag marknadens trevligaste pris det tack vare att vi har ett effektivt arbetsätt och låga omkostnader och göra det vi gör bäst. Och det är att ”veckostäda” hos privatpersoner på regelbunden basis med en och samma person. När vi lagt en schema hos en kund har vi inget mer än personalkostnaden för just det besöket. Vår personal åker kommunalt till kunden och har ett fast och effektivt schema. Det är en mycket stor besparing att jobba så och förtjänsten vi får in återspeglas i det pris vi kan erbjuda kunden.

 • Räknas gärna ut ditt pris för städningen nedanför i realtidskalkalkylatorn.

 

Bara ett bra pris för städningen eller?

Nej självklart inte. Flexibilitet, hög servicekänsla och mycket flexibla villkor. Jämför oss gärna med andra så får du se!

 

* Tänk på att tidsåtgången baseras på den faktiska tiden Strykfritt behöver för uppdraget eftersom Strykfritt AB:s filosofi är att man önskar leverera en bra helhetsupplevelse och ett helt välstädat hem, därför önskar man jobba med städning av hela hem och inte med städtimmar. Städningar var 4:e vecka innebär oftast en storstädning varje gång och kunder med detta upplägg har ingen fast städtid utan utförs på löpande städtimme som är på 189 kr i timmen. Städfrekvens var 4:e vecka ingår inte i städpaketen alls. Går att boka måndag och tisdag, eventuellt andra dagar vid lediga tider samt minst 4 timmar per gång. Priset på en provstädning är enligt timpriset på ditt städpaket. Rabatten så att timpriset för provstädningen blir 95 kr/tim fås efter 2 direktefterföljande ordinarie städningar efter provstädningen.
** Sedan 1 november 2017 ingår en administration och fakturaavgift för samtliga städpaket och den avgiften ligger på 59 kr. Avgiften ska täcka en faktiskt kostnad som uppstår vid RUT-administrationen som är lång och sträcker sig över en lång tid (mellan 2,5 till 3 månader) och innefattar att kundfakturan betalas av två parter och hanteras i stor utsträckning manuellt.

Vad skulle din städning kosta?

Storlek på bostad:

Min lägenhet är

Jag vill ha städabonnemang
Saver
159/kr/tim
Basic
169/kr/tim
Premium
179/kr/tim
Jag vill ha 3 h städning/gång:
Varje vecka:
2508kr/mån
Boka nu
Mer info »
Varannan vecka:
1254kr/mån
Boka nu
Mer info »
Var 4:e vecka:
657kr/mån
Boka nu
Mer info »

Boka din provstädning nu

Boka en provstädning för endast 95kr/h. Ingen bindningstid och inga dolda avgifter.

Boka nu