Visst är det härligt att kunna komma hem till ett nystädat hem och något gjort hemstädningen åt dig. Städhjälp via ett städbolag är idag inget konstigt och används flitigt av människor i alla åldrar och alla samhällsklasser. Men ibland är det nödvändigt att städa själv, kanske mellan städomgångarna eller när man kanske haft besök och det blivit lite smutsigare än vanligt.

Strykfritt AB kommer under några veckor därför skriva lite allmänt om städning samt ge lite vardagsknep i form av en blogg som kommer ge dig tips och lite inspiration hur du tar din hemstädning till en annan nivå – mycket miljövänligt dessutom.

Första tipset – Städning med citron.

Citroner är förutom en härlig citrusfrukt även användbar i olika städsammanhang. Citroner neutraliserar doft, dödar bakterier men fungerar också som fettlösare.

  • Gnid in din citron på dina skärbrädor, vips så har du dödat många bakterier men även fått bort den hemska lukten. Förutom doftförbättrare på skärbrädan kan även kylskåp rengöras med citroner och på så sätt få bort doft och bakterier.

Är micron smutsig?

  • Du får enkelt rent den – miljövänligt också om du skivar upp en halv citron, lägger den i en skål med vatten och sätter på micron i någon minut. Citronångorna gör att mycket smuts lossnar och du kan enkelt torka av resten med en våt trasa. Förutom en ren micro doftar den gott också.

Så att städa miljövänligt är inte så svårt! Ta del av nästa tips redan om en vecka. Din hemstädning kommer utvecklas – vi lovar!