Tjohej, påsken är här! Super - eller?

Blir det massor med fritid med släkt och vänner eller blir det maratonstädning och ändlös matlagning? Och vad händer när alla gått hem?

Att städa är inget vi längtar efter. Det finns säkert tusen ursäkter man kan hitta på för att slippa ta fram dammsugaren och moppen efter helgen.

Har du Strykfritt för din hemstädning får du hjälp av oss. Men även om vi hjälper dig med din städning uppkommer alltid situationer du du får klara dig själv.

Här får du lite tips på hur du klarar olika situationer under påskhelgen ;-)…

 • Smutsig mixer efter påskbaket?
  Fyll mixern med hett vatten och någon droppe diskmedel. Sätt sedan i gång mixern i några sekunder, häll ut, skölj några gånger och låt torka.
 • Matt-kladd
  Har någon kräkts på mattan eller spillt något annat? Mixa natriumbikarbonat och vatten till en pasta och sprid över den kladdiga ytan. Låt det vara över natten, nästa dag är det bara att dammsuga upp.
 • Glassplitter
  Plocka aldrig upp glassplitter med dina bara händer! Använd i stället en bit vitt bröd som du trycker på bitarna. Kasta!
 • Takfläkten
  Sätt ett gammalt örngott runt ”fläktvingen” och dra inifrån och ut. Då samlar du allt damm i örngottet och slipper få det utspritt i rummet. När är alla vingar är klara är det bara att gå ut, vända örngottet ut och in och skaka
 • Gamla lädermöbler
  Du kan lätt återuppliva trötta och slitna gamla skinn- och lädermöbler med skoputs. Revor och andra märken kommer att försvinna helt.
 • Diskmaskinen
  Du rengör enkelt din diskmaskin genom att stoppa in en kopp med ättika på översta hyllan och köra på högsta temperatur. Stänk sedan lite natriumbikarbonat på botten och kör en omgång till. Nu är maskinen ren!
 • Madrassen
  Häll i vodka i en sprayflaska, spraya lite lätt över madrassen och låt det lufttorka. Alkoholen kommer att döda alla lukter som orsakar bakterier.
 • Badkarsränder
  Skär en grapefrukt på mitten och kläm ut i badkaret, strö sedan salt över. Använd nu frukten och skrubba på ränderna som försvinner direkt.
 • Djurhår
  Ett enkelt sätt att få bort alla djurhår hemma (även dem du inte ser) är att dra med en vattenskrapa på mattan eller möbeln. Du kommer att bli chockad hur mycket du hittar.
 • Fett-fläckar
  Du behöver aldrig mer vara rädd för att få fettfläckar på kläderna. Måla på fläcken med vit krita, vänta några minuter och torka sedan bort kritan med en fuktig trasa.

 

Källa: Realfarmacy.com

https://www.expressen.se/leva-och-bo/husmorstips–basta-knepen-for-vardagen/