Hemstädning är ibland ganska kul men det finns vissa saker man gärna slipper städa.

Ett städat hem är något som ger dig frid och fröjd i hela kroppen. Visst känns det inte exakt så när du städar, men sedan kommer resultatet och det kan skapa lyckokänslor.

Men det finns vissa saker som hur man vrider och vänder på det aldrig är kul.

Att lösa stopp i toaletten är något de flesta hoppas behöva slippa, men det är trots allt inte fel att vara förberedd.

Det bästa sättet att lösa stopp i toaletten, eller i andra rör, är genom att använda en vaskrensare. Men har du ingen hemma finns det så klart flera andra sätt att lösa problemet på.

Det du inte ska göra är att spola flera gånger. Det är osannolikt att det kommer att lösa något problem och risken är att det kommer svämma över på golvet. Lyft i stället bort bakdelen av toalettstolen och stäng av vattnet om det går. Testa sen något av följande tips:

1. Varmt vatten

Fyll en hink med riktigt varmt vatten. Det bör dock inte vara kokande, eftersom det kan skada toalettstolen och i värsta fall få den att spricka. Efter några minuter bör det varma vattnet ha löst upp proppen.

2. Diskmedel

Om vattnet inte löser proppen och problemet kan det behövas diskmedel. Rejält med diskmedel, tvål eller schampo tillsammans med en hink varmt vatten ska i de flesta fall fixa stoppet. Låt det vara i minst en halvtimme och försök sen spola igen.

3. Blekmedel och diskmedel

Är det en svår propp kan kemin hjälpa till att lösa problemet. Blanda en del blekmedel och två delar diskmedel, och häll i toan. Vänta i en halvtimme och testa att spola igen.

4. Galge

Om de bästa kemiska lösningarna inte fixar problemet kan du behöva bita i det sura äpplet. Om du har en metallgalge kan du böja den så att den når ner i toan och sen är det bara att börja jobba och försöka lösa upp stoppet. Var försiktig så att du inte repar emaljen med galgen.

5. Toalettborste

Toalettborsten kan användas på samma sätt som en metallgalge. Vi rekommenderar nog att du byter toaborste eller i alla fall tvättar den ordentligt efter att ha använt den på det här sättet.

Källa: apartmenttherapy.com