Dödstädning - låter det hemsk eller något som kan vara nyttigt för var en?

Expressen.se har för någon vecka sedan haft en artikel om dödsstädning. En “svensk” trend som faktiskt fått lite spridning i världen.
Vad handlar det hela om och gäller det bara vissa människor i ett visst stadium i livet?
Absolut inte. Det handlar ganska mycket om att man organiserar sig och sin bostad under hela livet så man inte samlar på sig saker som inte används och bara samlar damm och skapar oreda.
Alla har vi väl någon gång tagit upp en pryl och sagt – nä, den ska vi inte slänga, den kommer vi säkert få nytta av någon gång. Låter det bekant ;-).

Varför inte fundera på att se över vad man har hemma. Det kanske kan hjälpa dig?

  • Ålder spelar ingen roll

Självklart är fenomenet inte bara för personer över en viss ålder. Idén fungerar i alla åldrar och hjälper oss alla att förenkla och organisera vår tillvaro helt enkelt.

  • Ingen engångsuppdrag

Det är en pågående process som kan påbörjas när som helst. Den här tekniken är inget som påbörjas och avslutas på en dag, en vecka eller en månad. De kommer att ta tid och bör i stället ses som en livsstilsförändring.

  • Du i fokus

När man sorterar och rensar i hemmet, tänk på din egen vilja, minnen och arv som du vill ska finnas kvar. Att i god tid tänka igenom allt noggrant och praktiskt kommer att hjälpa dig i livets slutskede att vara förberedd för de större besluten och behöver då inte överlämnas till andra.

Vill du läsa hela artikeln om dödsstädning?
Svensk dödsstädning – trenden som sprider sig över världen