Senaste inläggen

En kostnadsfri vårstädning kanske?

15 februari 2018

Vinn en vårstädning inkl. fönsterputs värde 3184 kr.*

 

Tävlingen är enkel.

 

 • Skriv några rader om oss på RECO.se . Det är en svenskt sajt där riktiga kunder recenserar sina upplevelser med de företag de anlitar.

 

Vi vill gärna få reda på vad du tycker om oss och våra tjänster. När du skrivit några rader om oss på RECO så mailar du bara in på info@strykfritt.se om att du gjort en recension.

 

Den mailadress du mailat från är sedan med i dragningen som sker 28 februari.

 

Klicka bara på länken och börja recensera – https://www.reco.se/strykfritt-se

 

PS! Gillar du oss samtidigt på Facebook får du en uppsättning professionella microfibertrasor om du vinner!

 

* Gäller max 8 timmars städhjälp och kunden får fritt välja tidsåtgång på valt moment, dvs hur många timmar man lägger på städning och hur mycket på fönsterputs.

Fettisdagen 2018 är idag – Nu är det dags igen för semlorna!

13 februari 2018

Köpsemla eller hembak? Har du brist på inspiration för vilka fantastiska bakverk du kan göra eller kanske till och med köpa så läs artikeln här.

Semlan eller fastlagsbulle som en del kallar den kan se lite annorlunda ut än du tror ;-)

Och vet du hur mycket hemstädning det krävs för att bränna alla det kalorier en semla har;-)…. Inte, här är en tabell..

En vanlig semla innehåller runt 400-500 kalorier. Allt beror givetvis på hur den är komponerad. Så här ser det dock ut på ett ungefär.

Mandelmassa: 200 kcal, grädde: 130 kcal, bulle: 160 kcal och florsocker: 8 kcal.

Och så här mycket måste du städa för att bränna bort det kalorier du fått i dig!

1. Städa badrummet – 79 kalorier
2. Damma – 109 kalorier
3. Moppa golv – 90 kalorier
4. Dammsuga – 96 kalorier
5. Putsa fönster – 79 kalorier
6. Städa spisen och ugnen – 79 kalorier

 

 

 

Källor:

https://www.expressen.se/nyheter/7-typer-av-semlor-att-ata-pa-fettisdagen/

https://strykfritt.se/om-oss/senaste-nytt-2017-08-21-och-stadtips-strykfritt-ab-stadhjalp-stockholm/

Får jag städhjälp under vår och sommar 2017?

9 maj 2017

Städhjälp våren och sommaren 2017.

Ja, självklart hjälper vi dig med din hemstädning under stora delar av våren. Men lite ledighet finns det dock framför oss och här informerar vi hur det kommer se ut med din städning under maj till augusti.

Det här dagarna kan du som kund troligtvis inte få hjälp med din hemstädning då vi har stängt.

Maj/Juni

 • Kristi himmelfärdsdag 25 maj, torsdag
 • Nationaldagen 6 juni, tisdag
 • Midsommarafton 23 juni, fredag
 • Midsommardagen 24 juni, lördag

Juli

 • Sommarledighet – Sista städdag fredag 30 juni. Stängt från lördagen 1 juli t.o.m måndag 31 juli. Här har alla kunder sina städabonnemang frysta (behöver inte använda sina avbokningar). Städning utförs bara till privatkunder som hört av sig innan 31 maj och bett få städning under juli och städpersonal finns att tillgå – ingen sådan garanti finns dock.

Augusti

 • Städstart alla kunder tisdag 1 augusti. Observera att vi då har vecka 31 och alla kunder (varannan vecka kunder) som har städhjälp ojämna veckor får sin städstart här. Kom ihåg att veckoindelningen består under hela året för alla kunder!

 

Läs mer om detta på vår Facebooksida – Strykfritt AB Städhjälp Stockholm eller via vårt nyhetsbrev om hemstädning i nedanstående länk!


Städhjälp via Strykfritt.se under våren och sommaren 2017

Facebookinlägg om städhjälp via Strykfritt.se under våren och sommaren 2017

 

Grattis Mats! Du vann en vårstädning!

2 mars 2018

Vi har nu korat en vinnare i vår rekommendationstävling!

Grattis Mats U, Vasatan!

Chansen att vinna var ganska stor då det inte var något stort deltagarantal. Så oddsen var stora att man skulle kamma hem vinsten om man skrev några rader om hur man upplever Strykfritt AB.

Vi har vid utlottningen inte använt oss av några professionella lotteriverktyg men filmklippet visar att vi har en värdig vinnare som dragits helt på måfå.

Grattis ännu en gång Mats. Vi kommer inom kort kontakta dig för att se när vi kan komma förbi och hjälpa dig!

Och ni andra som deltog, tack för alla fina ord, allt härligt beröm och suverän feedback som ni givit oss och speciellt städmedarbetarna.

Är det så att ni eller någon annan kund behöver en vårstädning ändå så hör av dig. Visst har vi minus 15 idag men de säger att mars månad ska bli jättefin. Låt din bostad bli lika fin också.

Prata fönsterputs och vårstädning med din arbetsledare redan nu!

Ha det bra och ha en fin sportlovshelg för er som har den möjligheten!

Lär dig städa som ett proffs – gör hemstädningen till en njutning!

12 februari 2018

Gör din hemstädning både enklare, roligare och snabbare.

Ta del av städproffsens 13 bästa super-tips!

 • Tänk städningen som i rutor.

Ett annorlunda men mycket effektivt tips är att tänka på alla ytor som ett rutnät. Dela in spegeln, bänkskivan eller golvet i rutor i ditt inre. Genom att visualisera området i rutor missar man ingenting och man städar inte samma ställer flera gånger heller

 • Ta golven sist.

När du städar, ha som regel att alltid arbeta uppifrån och ned. På så sätt får du inte ned damm och smuts på golvet som du redan gjort rent.

 • Använd fiffiga och oväntade städhjälpmedel.

Tvättbara tygblöjor är bra poleringsverktyg. Speciellt på material som granit, speglar och fönster.

Rivna lakansbitar och mikrofiberdukar är också bra, ett tips är att köpa dukarna på avdelningen för bilmaterial – där är de mycket billigare än på städavdelningen.

En vattenskrapa fungerar utmärkt till smulor på bänkskivan eller dammiga trappor. Den greppar bra och kommer åt i trånga hörn.

Stekspade är utmärkt till att ta bort klegg på golvet med.

 • Samla ihop sladdar och kablar

Elektriska sladdar är en riktig damm-magnet. Spänn ihop dem med buntband eller snoddar. Kan du få upp dem från golvet är det bra bäst.

 • Använd mycket krokar

Tycker du det är jobbigt att organisera saker i lådor är krokar ett bra alternativ. Mycket går att hänga upp och du kan placera dem lite var du vill. Baksidan på dörrar eller insidan på garderoben. Att hänga handväskorna på krokar på väggen är en rolig inredningsdetalj.

 • Håll torrt för att slippa smuts

Ett bra sätt att slippa mögel, silverfiskar, tvålskumsavlagringar, bakterier och annat är att hålla badrummet torrt. Stäng aldrig badrumsdörren utan låt det vädra ut, och torka alltid torrt efter dusch och bad.

 • Skippa hårsprayen

Damm älskar hårspray. Den lägger sig och fastnar på ytor som sedan suger åt sig damm. Ska du använda hårspray, försök göra det utomhus, som exempelvis balkongen.

 • Använd aldrig skor inomhus

Ta för vana att aldrig gå inomhus med uteskorna. Ha i stället gärna inneskor/tofflor både på sommaren och vintern. Flipflops funkar bra på sommaren. Då drar du inte runt på dammet.

 • Diska direkt – redan när maten puttrar

Medan maten står och puttrar, passa på att diska och plocka undan allt. Då vet du att när ni ätit klart är det bara tallrikarna, och möjligtvis någon kastrull, kvar att rengöra.

 • Förbehandla fläckarna direkt

Ta hand om fläckarna direkt när det uppstår. Ju längre de får sitta kvar desto svårare är de att få bort. Spraya på fläckborttagningsmedel omedelbart, även om det dröjer dagar innan du ska tvätta kläder.

 • Fixa till småsaker

Underskatta inte att ”fixa till” även de minsta sakerna, som att räta till en gammal tidningshög, vika en filt på soffan eller lägga undan kläderna som ligger framme och ska skänkas eller lagas. Det får hemmet att kännas mer rent tills du får tid att ta tag i ”rensa-projekten”.

 • En kvart om dagen

Många fastnar i detaljer men det är bättre att se helheten. Det räcker faktiskt att spendera 15 minuter varje dag med att plocka lite, torka av bänkar och bord och andra snabba städ-fix. Det ger dig mental ro och gör att storstädningen sedan går mycket lättare den dagen du vill göra den

 • Utnyttja tiden när du städar

Att städa behöver inte bara vara tråkigt. Ta chansen att lyssna på bra musik eller någon intressant podcast och det blir som en meditativ övning. Eller så kör du träningsmusik, då städar du hårdare och det blir som ett enklare träningspass.

Källa: Goodhousekeeping.com

Vårstädning snart?

7 februari 2018

När solen börjar titta fram och dagarna blir längre kan det kännas dags för att piffa upp lite hemma inför våren.

Det finns nämligen ingen skönare känsla än att starta våren med en grundlig rengöring av hemmet. Man mår genast mycket bättre när man vårstädat och skapat en fräsch känsla i hemmet efter det långa vinterhalvåret.

Vi har förberett en checklista med lite punkter och råd som gör din vårstädning mer effektiv och lyckad och som hjälper dig att hålla smutsen i schack.

 

 

 • Städa “roligare”

Det första tipset är att se till att du har alla nödvändiga städprodukter hemma. Bra städmedel är viktigt för att få ett bra städresultat. Se även till att du har mikrofibertrasor av hög kvalité.  Det gör också att städningen är mer effektiv och städningen blir då automatisk roligare då det går snabbt och ger ett bra resultat.

 • Bra städprodukter – varför inte miljömärkta?

Vi rekommenderar städprodukter som är miljömärkta med svanen eller falken exempelvis. Biologiskt nedbrytbara städmedel är väldigt bra för miljön. Städa med såpa, ättika eller bikarbonat. Naturliga städprodukter är mer effektiva än du tror.

 • Börja med att sortera

Vi alla har hemma saker och ting som vi inte längre behöver eller använder. Gå igenom alla rum men också alla garderober och förvaringsutrymmen i ditt hem.

Fundera sedan vilka saker som du faktiskt använder, det finns många saker som bara tar plats. Tänk på att verkligen göra en verklig och sann bedömning. Undvik att säga att det där kommer du kanske använda senare, och det viktigaste. Undvik tankar som att det där kanske jag kommer behöva i framtiden.

Har du inte burit det vita byxorna det senaste 3 åren finns en mycket liten chans att du kommer att börja bära dem i framtiden. Så ge bort dem. Du gör då dubbel nytta. Det blir mer ordning hemma hos dig och någon anna får ett par snygga byxor ;-)…

Till sorteringen kommer du behöva lådor eller plastpåsar, du kan tagga dem med benämningar som “Till salu”, “Ge bort”, “Lägga undan”, “Slänga bort”. Ha i åtanke att det finns välgörenhetsbutiker som gärna tar emot föremål – allt från kläder till leksaker.

Köp redan nu doftpåsar till garderoberna så det efter din vårröjning får en trevlig doft. Dofter påverkar oss mer än vi kan tro.

 

 

 • Gå igenom alla rum och gör följande:

Gör ordning i garderoberna och klädkammare –  Sortera upp kläder och dela upp dem på högar – de som passar och de som inte passar. De som inte passar ska bort! De som passar kan du behålla givetvis men fundera om du tycker om dem och om du kommer verkligen kommer använda dem. Ingen större mening finns med att ha passande kläder hemma som man ändå inte använder.

En del av kläderna som du inte har för avsikt att använda kan du faktiskt sälja och på så sätt tjäna lite på din hemstädning. Vi har säljkanaler som Facebook, Tradera eller Blocket. En del är helt gratis och väldigt lätta att använda.

Torka sedan ur garderoberna. Använd gärna lite universalmedel eller såpa så att det känns och luktar fräscht.

Häng sedan gärna några doftpåsar så att det luktar fint under en längre period framöver. Den positiva städupplevelsen sitter då i längre och dofter påverkar oss mer än vi tror som sagt.

Dammtorka sedan alla öppna ytor ovanpå. använd gärna en stege så du når, glöm heller inte dammtorka på ställen där det lätt samlas damm, på tavelramar, golvlister, bord, bokhyllor samt bänkar.

Dammsug ordentlig under sängar, soffor och fåtöljer.

Tvätta sedan alla gardiner i hemmet.

Torka av alla eluttag och strömbrytare, men var försiktig och använd bara en torr (eller väldigt lättfuktad) trasa – du ska överleva städningen! 

 

 

 • Kök

Rengör filtret i köksfläkten. Det kanske även är dags att byta ut vissa filter. Service ökar alltid livslängden på dina apparater och får dem samtidigt att fungera som det var tänkt från början.

Gör i ordning i kryddhyllan och alla köksskåp och köksluckor. Var uppmärksam och kolla upp utgångsdatumen på dina livsmedel. Gamla konserver som stått några år, kryddor som haft sitt utgångsdatum för ett bra tag sedan, allt sådant ska bort helt enkelt.

Gå igenom allt i din frys- och kyl, plocka bort allt gammalt, precis som du gjort i köksskåpen. Rengör sedan både kyl och frys grundligt. Glöm inte att frosta av om det behövs. Det ökar livslängden på dina skåp helt enkelt och det fungerar även mycket bättre.

Om du vill ta bort dåligt lukt i kylskåpet kan du placera en skål med citronsaft eller en skål med kaffebönor eller till och med en vanlig dagstidning i kylskåpet. Man neutraliserar då det dåliga lukterna och tidningen suger även åt sig dålig lukt.

Glöm inte att rengöra avloppet i köket.

Ta hand om ugnen. Finns faktiskt väldigt miljövänliga sätt att få den ren. Olika naturliga blandningar av bikarbonat och vinäger eller ättika fungerar utmärkt. Såpa är också en mycket effektivt rengöringsmedel för ugn. Blötlägg under 15 – 20 minuter och rengör sedan med disksvampen

   

 • Badrum

Rengör kakel och klinkers ordentlig. För att få bäst effekt – spraya lite på fogar och själva kaklet och låt det verka några minuter. Det löser upp smutsen och du undviker att skada känsliga ytor. Torka sedan av ordentligt. För rena fogar kan man borsta lite på fogytan med exempelvis en diskborste. Rengör avlopp och fläktar. Kolla upp all din kosmetika i badrumsskåpet. Var uppmärksam på utgångsdatum och slängs det som är gammalt. Putsa alla speglar, torka av rör och fästen.

 • Vädra – dofter spelar roll ;-)..

Vädra alla täcken, kuddar – både från soffan och sängen. Skaka och vädra även alla dina mattor och tvätta dem om det går och om det behövs. Du kan få dina mattor kemtvättade. Kanske lite mer omständigt men resultatet är att många kommer tro att du skaffat nytt!

 • Gör ordning på balkongen

Kasta gamla växter som blivit förstörda och glöm inte att ta bort löv, kvistar och annat som hamnat på din balkong. Rengör balkongräcke, balkongskydd och eventuellt balkong-golv. Om golvet har blivit förstört efter vintern kan du lätt hitta en matta eller trätrall som du kan införskaffa till ett överkomligt pris på nätet eller i butik. Du kan på så sätt göra en quickfix utan större ansträngning och budget.

 • Fönsterputs – Och nu till det jobbigaste ;-(

När solen tittar fram kan vi se hur smutsiga våra fönster har blivit efter vintern. Tvätta dina fönster med en blandning av vatten och diskmedel och putsa dem därefter med fönsterputs och mjuka mikrofibertrasor. Och orkar du med så kan du ge dig på fönsterkarmarna också.

 • Orkar du inte göra allt själv?

Strykfritt AB erbjuder fönsterputs för alla våra kunder. Du kan kontakta oss på bokning@strykfritt.se om du önskar att boka in tid. Vi hjälper dig!

Självklart erbjuder Strykfritt AB hjälp med storstädningar vid enstaka tillfällen, men vill du alltid ha rent utan att behöva göra stora punktinsatser när det krävs rekommenderar vi ett löpande städhjälp via oss.

Vi levererar alltid högkvalitativ städhjälp för våra kunder om du inte vill städa själv! Vi finns till för dig- Det är bara att hojta till!

 

Vi vill säga förlåt och samtidigt önska en god jul och ett gott nytt år!

15 december 2017

Vi vill säga förlåt och samtidigt önska en god jul och ett gott nytt år!

Kommunikationen har inte varit bra i höst. Mycket beror helt klart på oss. Vi förberedde oss inte ordentligt och hade inte en helt klar strategi för hur vi skulle göra för att bli Stockholms bästa arbetsgivare och skapa en arbetsmiljö och anställningsvillkor som gör att våra anställda trivs och stannar länge hos oss samtidigt som vi prissätter, paketerar och säljer in detta till kunderna på ett bra sätt.

Vi trodde att ett högre timpris skulle fixa allt. Vi fick tänka om. Och bytte inriktning mitt under prishöjningen. Detta har givetvis skapat osäkerhet vad som gäller. Vi är hemskt ledsna. Vi har gjort fel. Vi borde ha tänkt till innan.

Vi tror dock att strategibytet var viktigt och kommer göra oss starkare som företag.

Idag har de flesta kommit på plats och vi väljer härmed beskriva vad vi gjort i korta punkter och i punkterna kommer det finnas länkar med längre förklaringar för dem som vill läsa mer ingående.

Kort kan sägas att vår prisjustering och prispaketsindelning har varit en strategi vi varit tvungna att genomföra.

Syftet med prisjusteringen har varit att täcka det kostnader som uppstått när vi gjort allt för att anpassa vårt företag ännu mer mot de krav ett kollektivavtal har och göra oss till Stockholms bästa arbetsgivare inom hemstädningsbranschen.


 

Det här har hänt under hösten 2017.

 • Vi har valt att höja lönerna runt 15-20% för varje anställd samt infört reseersättning mellan kundbesöken. Vi tror att nöjda medarbetare med bra villkor är det både vi och kunderna vill ha. På så sätt hoppas vi på en lägre personalomsättning och därför en lång kontinuitet  i samarbetet tack vare en mycket duktig arbetsstyrka som ger er den service och kvalité ni förtjänar.
 • Vi har infört en prisjustering och prispaketsindelning som gjort att kunder får välja städpaket samt städdag och får en prissättning därefter. Det som varit mycket positivt med detta är att våra anställda har fått en stabil uppdragsschema under hela veckan som det tidigare inte alltid haft.
 • Vi har infört en fakturaavgift på 59 kr från 1 november som gör att vi täcker upp vissa kostnader för fakturaprocessen som tar runt 3 månader och är svår, innehåller mycket manuellt arbete och har flera inbetalare.
 • Vi har tagit fram en kundundersökning-enkät som skickas ut i början av 2018. Vi har gjort ett antal fel och känner att vi måste lyssna mer på kunderna. Vi kommer ställa frågor vad som är viktigt för er och vad som inte fungerar som det ska.

 


 

Det här händer under 2018.

 • Inga mer kommunikationsmissar – vi lovar!
 • Vi öppnar upp igen för städning måndagen den 8 januari, vecka två. Har du haft städning jämna veckor under 2017 börjar din städning denna vecka. Har du haft städning ojämna veckor 2017 så börjar din städning under vecka 3.
 • Tänk på RUT-avdraget och chansen att dela upp det med din partner eller annan vuxen i bostaden inför 2017. Ni kan ha dela upp RUT-avdraget på önskad procentsats under året och detta sker helt automatiskt så slipper man göra sista minutenlösningar.

Vi passar redan nu på att önska en god Jul och ett gott nytt år. Ha en trevlig stund med nära och kära och är det något ni har på hjärtat så skriv till oss. Tack för ett mycket trevligt 2017 och tack för de kunder som kan se att vi gjort fel och ha överseende med detta.

En del av era arbetsledare kommer jobba i mellandagarna så är det något viktigt så skriv till dem med en kopia till info@strykfritt.se

Prispaketen för hemstädning inför 2018

15 december 2017

Information gällande priser på våra städpaket och villkor kring dessa.

Framtagandet av den nya paketen har inneburit mycket jobb men vi har också inte kunnat förutse alla problem och frågor som framkommit när dessa har presenterats. Vi ber om ursäkt för detta.

Varför paketen införts har främst att göra med att göra ett mer stabilt arbetsschema för våra anställda. Förut när priserna låg på samma nivå  under hela veckan var det många kunder som ställde sig frågan varför välja måndag när fredagen kostar lika mycket. Det skapade flaskhalsar och stora luckor som påverkade vår med främst våra anställdas inkomster.

Vi valde då att införa en strategi byggt på att kunder får välja vad som är viktigt för dem och det som är mest populärt och mest attraktivt tar vi ett högre timpris för. Vill man ha de bästa dagarna och mest flexibla avbokningsmöjligheterna betalar man mer. Fokuserar man mer på pris och anser att man inte har hemstädning för att boka av tar man ett annat paket.

Visst har en del kunder hamnat i kläm när det gäller indelningen av dagar. En populär städerska har ju väldigt få lediga tider. Så vi vet om att alla inte kunnat byta dag för att få ett lägre pris.  Vi hörde precis samma sak när priserna var samma under hela veckan. Då fick jag frågan varför jag som kund ska betala samma pris för måndag som fredag – jag borde få rabatt eller byta nu.

Det är en viss orättvisa i det hela men vi gör allt för att lösa detta så gott det går. Det går inte kanske direkt men vi ska göra allt för att hitta en tid på en dag som får ner ert timpris. Säg bara detta till er arbetsledare så ska hon göra allt för att försöka lösa detta åt er.

 


Vi har 3 olika städpaket. Här är en beskrivning av dem.

Alla som inte valt paket ännu har sats på paket premium. Man har då kvar 2 kostnadsfria avbokningar per halvår och har den dag i veckan man önskar (om er städerska har ledig tid på den dag ni önskar, annars kan man om man vill byta städerska).

 


Paket Saver från 159 kr/tim – OBS! Gäller bara nya kunder under en 6 månader.

Ett paket för den prismedvetne kunden som söker marknadens trevligaste hemstädning till ett mycket lågt pris. Kunden är medveten om att abonnemanget Saver är mindre flexibelt än det andra abonnemangen gällande avbokningar och val av dagar i veckan där städning ska ske.

 • Gäller hemstädning varje eller varannan vecka på måndag eller tisdag
 • Städtillfällen går ej att boka av
 • Priset på 159 kr/tim gäller uppdrag på 4 timmar eller mer.
 • Priset för 3 timmar är 179 kr/tim.
 • Priset för 2 timmar är 199 kr/tim.

(Städpaketen gäller inte för engångsstädningar, flytt eller byggstädningar, ej heller för extratjänster som fönsterputs och gäller för städfrekvenser minst varannan vecka i ett städabonnemang)

*Paket Saver gäller bara nya kunder och under de första 6 månaderna för att sedan övergå till paket Basic.

Paket Basic från 169 kr/tim

Ett paket för den prismedvetne kunden som söker marknadens trevligaste hemstädning till ett lågt pris. Kunden är medveten om att abonnemanget Basic är mindre flexibelt än Premium´gällande avbokningar och val av dagar i veckan där städning ska ske.

 • Gäller hemstädning varje eller varannan vecka på måndag, tisdag eller onsdag
 • Städtillfällen går att boka av 1 gång per halvår
 • Priset på 169 kr/tim gäller uppdrag på 4 timmar eller mer
 • Priset för 3 timmar är 189 kr/tim
 • priset för 2 timmar är 209 kr/tim

(Städpaketen gäller inte för engångsstädningar, flytt eller byggstädningar, ej heller för extratjänster som fönsterputs och gäller för städfrekvenser minst varannan vecka i ett städabonnemang)

 


Paket Premium från 179 kr/tim

Ett paket för den kräsne kunden som önskar stor flexibilitet men önskar samtidigt marknadens trevligaste hemstädning till ett bra pris. Abonnemanget Premium är mycket mer flexibelt än de andra paketen gällande avbokningar och val av dagar i veckan där städning ska ske.

 • Gäller hemstädning varje eller varannan vecka torsdag och fredag men även valfri dag i veckan
 • Städtillfällen går att boka av 2 gånger per halvår
 • Priset på 179 kr/tim gäller uppdrag på 4 timmar eller mer.
 • Priset för 3 timmar är 199 kr/tim och priset för 2 timmar är 219 kr/tim.

(Städpaketen gäller inte för engångsstädningar, flytt eller byggstädningar, ej heller för extratjänster som fönsterputs och gäller för städfrekvenser minst varannan vecka i ett städabonnemang)

 

 

 

Rutavdraget 10 år – Hemstädning årets bransch 2018?

12 december 2017

Hemstädning & städhjälp årets bransch 2018?

I juli i år (2017) är det 10 år sedan riksdagen beslutade att svenska hushåll skulle få möjligheten att köpa hushållsnära tjänster med ett skatteavdrag (rut-avdraget) som gjorde att hemstädning och städhjälp helt plötsligt blev tillgängligt för en helt vanliga familjer, singlar eller ensamstående föräldrar. För helt vanliga människor helt enkelt.

Sedan dess har svenska hushåll köpt rut-tjänster för 45 miljarder kronor! Det motsvarar den ofattbara summan av 100 000 heltidstjänster om man ser på det med lite statistik.

Det som är viktigt att nämna är att 2007 uppskattade Skatteverket att 150 000 hushåll köpte tjänsten från oregistrerade aktörer som erbjöd svarta tjänster helt enkelt.

Idag är det helt tvärtom. Den svarta sektorn har nästan helt försvunnit och istället så är det vit hemstädning och vit städhjälp som köps in. Man köper årligen i Sverige in hushållsnära tjänster med ett Rut-avdrag i mer än 700 000 hushåll!

Rut-branchen har under 10år ökat med 1600% och växer fortfarande. Man sysselsätter nästan över 20 000 personer och 75% av dessa är heltidsjobb helt enkelt!

Så låt oss hoppas att regering och riksdag låter svenska folket använda sig av Rut-avdraget i största möjliga mån. Familjer, pensionärer, singlar och par behöver hjälp med sin hemstädning. Låt därför städhjälp bli något för alla under 2018 också!

Länkar:

Den 1a juli 2017 är det 10 år sedan rutavdraget infördes
http://abouttime.se/rutbarometern/2017-2/17-06-rut-10-ar/

Rut 10 år – Svart städning inte längre accepterat
https://www.svt.se/nyheter/lokalt/halland/rut-10-ar-svart-stadning-inte-langre-accepterat

10 år med RUT-avdraget
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=1650&artikel=6729496

RUT-succén fyller 10 år!
https://www.centerpartiet.se/press/pressmeddelande/nyhetsarkiv-2017/2017-06-29-rut-succen-fyller-10-ar.html

 

Jul och nyårsstängt – Paus i din hemstädning. 23 dec – 7 jan.

23 november 2017

Julen närmar sig med stormsteg och vi kommer ha jul och nyårsuppehåll som planerat.

Sista ordinarie städdag för samtliga privatkunder är fredag den 22:a december och vi börjar jobba igen måndag 8:e januari 2018.

När vi sätter igång har vi vecka två, en jämn vecka. Så titta gärna på senaste fakturan vad du har för veckoindelning om du har städning varannan vecka så det blir rätt.

Har du haft städning jämna veckor under 2017 kommer du ha städning jämna veckor 2018 också. Har du haft städning ojämna veckor 2017 så har du städning ojämna veckor under 2018 också. Har du städning varje vecka behöver du inte tänka efter.

Många av våra anställda kommer åka hem till nära och kära med en del är kvar så är det så att ni önskar hjälp under vår ledighet kommer vi försöka hjälpa dig om det finns personal att tillgå.

Fråga din arbetsledare om detta redan nu i november men absolut senast 10 december om du önskar hjälp med städningen under vår ledighet. Platserna är dock väldigt begränsade och först till kvarn gäller.

Direktlänk till alla arbetsledare och hela kundtjänst

https://strykfritt.se/kontakt/kundtjanst/

Dödstädning – låter det hemsk eller något som kan vara nyttigt för var en?

14 november 2017

Expressen.se har för någon vecka sedan haft en artikel om dödsstädning. En “svensk” trend som faktiskt fått lite spridning i världen.

Vad handlar det hela om och gäller det bara vissa människor i ett visst stadium i livet?

Absolut inte. Det handlar ganska mycket om att man organiserar sig och sin bostad under hela livet så man inte samlar på sig saker som inte används och bara samlar damm och skapar oreda.

Alla har vi väl någon gång tagit upp en pryl och sagt – nä, den ska vi inte slänga, den kommer vi säkert få nytta av någon gång. Låter det bekant ;-).

Varför inte fundera på att se över vad man har hemma. Det kanske kan hjälpa dig?

 • Ålder spelar ingen roll

Självklart är fenomenet inte bara för personer över en viss ålder. Idén fungerar i alla åldrar och hjälper oss alla att förenkla och organisera vår tillvaro helt enkelt.

 • Ingen engångsuppdrag

Det är en pågående process som kan påbörjas när som helst. Den här tekniken är inget som påbörjas och avslutas på en dag, en vecka eller en månad. De kommer att ta tid och bör i stället ses som en livsstilsförändring.

 • Du i fokus

När man sorterar och rensar i hemmet, tänk på din egen vilja, minnen och arv som du vill ska finnas kvar. Att i god tid tänka igenom allt noggrant och praktiskt kommer att hjälpa dig i livets slutskede att vara förberedd för de större besluten och behöver då inte överlämnas till andra.

 

 

Vill du läsa hela artikeln om dödsstädning?

Svensk dödsstädning – trenden som sprider sig över världen