Senaste inläggen

Får jag städhjälp under vår och sommar 2017?

9 maj 2017

Städhjälp våren och sommaren 2017.

Ja, självklart hjälper vi dig med din hemstädning under stora delar av våren. Men lite ledighet finns det dock framför oss och här informerar vi hur det kommer se ut med din städning under maj till augusti.

Det här dagarna kan du som kund troligtvis inte få hjälp med din hemstädning då vi har stängt.

Maj/Juni

 • Kristi himmelfärdsdag 25 maj, torsdag
 • Nationaldagen 6 juni, tisdag
 • Midsommarafton 23 juni, fredag
 • Midsommardagen 24 juni, lördag

Juli

 • Sommarledighet – Sista städdag fredag 30 juni. Stängt från lördagen 1 juli t.o.m måndag 31 juli. Här har alla kunder sina städabonnemang frysta (behöver inte använda sina avbokningar). Städning utförs bara till privatkunder som hört av sig innan 31 maj och bett få städning under juli och städpersonal finns att tillgå – ingen sådan garanti finns dock.

Augusti

 • Städstart alla kunder tisdag 1 augusti. Observera att vi då har vecka 31 och alla kunder (varannan vecka kunder) som har städhjälp ojämna veckor får sin städstart här. Kom ihåg att veckoindelningen består under hela året för alla kunder!

 

Läs mer om detta på vår Facebooksida – Strykfritt AB Städhjälp Stockholm eller via vårt nyhetsbrev om hemstädning i nedanstående länk!


Städhjälp via Strykfritt.se under våren och sommaren 2017

Facebookinlägg om städhjälp via Strykfritt.se under våren och sommaren 2017

 

Här finns bakteriehärdarna i hemmet

12 oktober 2017

Nu kommer hösten och vi har förkylningstider igen. Tänk på att även om du får hjälp med din hemstädning via Strykfritt kan det vara klokt att hålla koll på det mest vanliga ställen där bakterier lätt frodas.

Speciella rengöringsmedel för din hemstädning?

Det behövs egentligen inga dyra rengöringsmedel för att göra rent hemma, gäller även köksytor – varmt vatten och diskmedel fungerar bra, vilket dessutom är bättre för miljön, säger Marie-Louise Danielsson-Tham, professor i livsmedelshygien.

– Det blir väl så rent om man skrubbar med vanligt diskmedel och vatten. Undantaget är om du har haft vinterkräksjukan, då behövs desinfektionsmedel.

Men tänk på att ha en ren och fräsch trasa för rengöring. Disktrasor är ett ställe där smuts och bakterier trivs bra. Se därför till att hålla dem rena och fräscha.

Så slipper du en ofräsch disktrasa

Tips. Maxa hemstädningen – gör den mer effektiv – och så gör du.

 • Disktrasan. Koka en gång i vecka, eller lite oftare, i stället för att köpa en ny. Det sparar på miljön. Använd inte trasan för att torka upp köttsaft från rått kött.
 • Kylskåpet. Glöm inte bort avfrostningshålet längst bak i kylskåpet. Där kan bakterier samlas i mängder. En piprensare fungerar bra för att rengöra här.
 • Sovrummet. Tvätta sängkläder varje eller varannan vecka i 60 grader. Dammkvalster trivs i varma och fuktiga miljöer – bädda därför inte sängen när du går till jobbet.
 • Badrummet. Golvbrunnen kanske inte syns under badkaret – men här frodas bakterier som får näring från hår- och hudceller. Rensa och rengör regelbundet.
 • Tvättstugan. I tvättmaskinens disk- och sköljmedelsfack kan jäst- och mögelsvampar växa så att de syns. Rengör även här med varmt vatten och diskmedel. Kolla även över tätningslisterna vid luckan.
 • Mobilen. Är du förkyld? Låna inte ut din telefon till någon utan att rengöra den, av hänsyn till den andre. Virus förökar sig inte, men kan överföras genom en sådan yta.
 • Händerna. Tvätta händerna, ofta och noga. Det är extra viktigt i tider av vinterkräksjuka, då virus kan spridas på tunnelbanan eller bussen.

Källa: Marie-Louise Danielsson-Tham. – Artikel i DN, publicerad 2017-10-12

 

Nytt pris för din hemstädning från 2017-10-01

12 september 2017

Hej allihop.

Jag heter Mikael och är delägare på Strykfritt AB. Tänkte personligen kommentera de nya priserna på din hemstädning som kommer gälla från 1 oktober 2017 och varför prisjusteringen behövs helt enkelt.

Vi har för ett år sedan börjat ett arbete med våra anställda där vi sagt att vi ska göra allt för att bli den bästa arbetsgivare på marknaden.

Vi har infört massor med förmåner för våra anställda som gratis friskvård, utmärkta försäkringar och högre löner. Nu ska vi som bestämt tidigare fortsätta att utveckla oss för att bli ännu bättre.

Vi har tagit del av våra anställdas synpunkter och tittat på hur facket ser på vårt arbete, de anställdas löneläge och hela deras arbetssituation.

Vi har lyssnat och analyserat och vi har tillsammans kommit fram till att vi behöver komma upp ytterligare i lön, vi ska införa mer utbildning och vi ska införa betald kommunikation för våra anställda då det ofta har uppdrag på olika geografiska platser, ibland på en och samma dag.

Vi tycker det är viktigt att lyssna på våra anställdas krav och vi tycker det är viktigt att ta del av fackets uppfattning om hur vi ska utvecklas för att hjälpa våra anställda att få ett så trevligt arbetsklimat vi kan ge dem. 

Nöjd personal är vårt främsta mål då vi vet att duktiga och glada medarbetare gör ett mycket bättre jobb.

Och den största anledningen till att vi vill ha nöjda medarbetare är att vi då på ett bättre sätt kan erbjuda en bra tjänst till våra kunder – till er helt enkelt! Vi gör detta med andra ord för kunderna.

Vi har som vi tidigare skrivit märkt av en tendens där de allra duktigaste medarbetarna söker sig till bolag som betalar mer i lön men också har bra personalförmåner som den anställda får ta del av. Vi vill behålla men också attrahera nya duktiga medarbetare för att kunna utveckla tjänsten och oss som företag. Vi vill som sagt för er skull ha den lägsta möjliga personalomsättningen som går att ha. Det skapar trygghet och kontinuitet i vårt samarbete och vi tror detta är betydligt viktigare än ett mycket lågt pris. Och här behöver vi er hjälp.

Tolka oss rätt. Vi är fortfarande mycket prisvärda jämfört med många stora och små konkurrenter. Men prisskillnaderna idag gör det svårt för oss att konkurrera om duktig och kompetent arbetskraft då en del bolag har betydligt högre timpris som per automatik leder till att de kan erbjuda bättre lönevillkor.

Vi vet att prishöjningar inte är trevliga, men vi behöver komma upp till en nivå som gör att vi kan driva företaget vidare med duktig och nöjd personal. Vi kan kort illustrera utgångsläget vi har idag.

På Hemfrid (som är ett av många bolag som ligger betydligt högre i pris än oss) så betalar man som kund från 240 kr i timmen efter skatteavdraget för sin städhjälp – eller 480 kr innan skatteavdraget.

Plus 90 kr serviceavgift per gång.

 • Hemfrid – En städomgång på 4 timmar kostar 240 kr * 4 tim + 90 kr = 1050 kr
 • Strykfritt – En städomgång på 4 timmar kostar 165 kr * 4 tim = 660 kr

Så timpriset för Hemfrid ligger på 262,5 kr och timpriset för Strykfritt ligger på 165 kr. Det är en skillnad på nästan 200 kr per timme då om man tänker på att de redovisade priserna är utan skatteavdrag som bägge bolaget sedan får av skatteverket.

Det gör att bolag som Hemfrid helt enkelt utan några som helst problem kan erbjuda bättre villkor och löner för sina anställda. Vi har med andra ord väldigt svårt att konkurrera om den bästa personalen. För att säga mer konkret så ligger Hemfrids och en del andra bolags löneläge cirka 20% högre än vårt – ibland ännu mer. Det är mycket tufft.

För att inte tappa erfaren personal och bibehålla den stora kompetensen som vi har hos våra anställda är vi givetvis mycket intresserade att erbjuda dem bättre lönevillkor och andra förmåner så personalen verkligen vill stanna hos oss.

Hela prisjusteringen går direkt till de anställdas löner och vi gör höjningen för att stoppa en utveckling som vi ser som negativ och främst då för våra kunder.

Efter prisjusteringen blir priset 96 kr högre per städning för en vanlig privatperson räknat på 4 timmarsabonnemang. Lite mindre om man har ett 3 timmarsabonnemang, där är höjningen 75 kr per gång. Det är självklart en skillnad men vi tror och hoppas på förståelse för det vi gör.

Ni har säkert också märkt av att Stockholm har blivit en ganska dyr stad att bo i. Förutom den normala inflationen har priset på kommunikation och framför allt kostnaden för boende gjort att även om vi ebjuder våra medarbetare högre löner så är det ingen överdriven verklig ökning det ser i plånboken. Men den ökning de får blir det hemskt glada för. Idag blir vi bäst betalande i branschen. Det är vi också mycket glada för.

Som tidigare skrivits och som kan upprepas igen är att prishöjningen endast och direkt tillfaller våra anställda. Ägarna får ingen som helst del av ökningen i form av högre vinst eller täckningsbidrag. Precis som förra gången för ett år sedan.

Prisjusteringen träder i kraft från och med 1 oktober 2017 där det nya priset blir 189 kr timmen om man har städning 4 timmar eller mer per gång och 205 kr per timme om man har städning 3 timmar per gång.

Vi tackar i förväg för er förståelse i den här frågan då kompetent, trogen och erfaren personal är nyckeln i vårt samarbete med er och för att behålla och rekrytera ny personal är man som arbetsgivare tvungen att erbjuda bättre villkor hela tiden.

Tack för att ni tog er tid och läste igen det här och vi tackar också i förväg för visad förståelse i frågan.

Mer om detta i våra nyhetskanaler – räcker med att du klickar på rubriken.

 


Med vänlig hälsning

 • Mikael Majkut – Styrelseordförande och delägare
 • Sylvia Sienkiewicz – VD och delägare

Kontaktuppgifter – https://strykfritt.se/kontakt/kundtjanst/

Städstart med hemstädningen 2017-08-01

28 juli 2017

Snart sätter vi igång med hemstädningen igen!

Välkommen tillbaka för en ny höst med hemstädning från Strykfritt AB ;-)

Hoppas du haft en trevlig och lugn sommar. Den är inte slut än (hoppas vi ;-)..) men redan nu är det dags att planera inför städsäsong höst!

Vi sätter igång med hemstädningen tisdagen den 1:a augusti, vecka 31, en ojämn vecka – gäller alla kunder

Håll gärna koll på veckoindelningen så allt blir rätt! Har du haft städhjälp på ojämna veckor innan semestern har du det nu också.

Det är mycket lätt att få reda på vad för vecka man är indelad i. Det är bara titta på senaste fakturan och ta ett ordinarie städtillfälle på den fakturan och se vilken vecka den var utförd.

Är det en ojämn vecka så kommer du få hjälp med städningen redan första veckan i augusti, dvs nästa vecka (om det inte är måndag, då vi fortfarande har juli och stängt), har du haft städning på jämna veckor så får du hjälp först om cirka 10 dagar räknat från idag, dvs under vecka 32.

Är det några som helst oklarheter när du sätter igång med din hemstädning?

Hör av dig till oss på info@strykfritt.se så berättar vi när din hemstädning startar.

OBS! Kom ihåg att du från och med 1 augusti igen har två avgiftsfria avbokningar under hösten och fram till nyår. Dock ska du höra av dig i tid för att få avbokningen kostnadsfri (3 dagar i förväg).

Många har ledigt i augusti och vi är glada att våra kunder har den möjligheten men glöm inte att ni har ett städabonnemang som löper på som vanligt från och med 1 augusti. Har du hört av dig till din arbetsledare om eventuell ledighet under augusti är det bra. Vill du vara ledig så förstår vi detta. Men glöm inte meddela detta i tid om du inte redan gjort det och planerar att vara borta.

Maila bara din arbetsledare eller info@strykfritt.se vid frågor eller avbokningsönskemål.

Välkomna tillbaka efter sommaruppehållet! Det ska bli kul att återigen kunna hjälpa er med er hemstädning efter vårt korta uppehåll.


Länk till nyhetsbrevet – Städstart med din hemstädning 1 augusti efter sommaruppehållet.

Rutavdrag för städhjälp

1 juli 2017

En av de vanligaste frågorna vi får av kunder som är intresserade av hemstädning och städhjälp
i Stockholm är hur rut­avdraget fungerar.

Sedan 2009 sker skatteavdraget automatisk på fakturan. Där ser du tydligt hur mycket din
städning kostar samt hur stor del som har dragits av som skatteavdrag.

Det som du själv däremot behöver ha koll på är om du är berättigad till skatteavdrag eller inte.
Lättast är att läsa mer om det på Skatteverkets hemsida eller ringa dem för svar.

Så, om du är berättigad till rutavdrag och behöver hjälp med hemstädning i Stockholm ska
du vända dig till oss. Missa inte vårt förmånliga prova­på­pris på hemstädning som ligger på  95 kr/timme. Utvärdera sedan resultatet på städningen i lugn och ro och bestäm dig för vilka dagar och med vilka intervaller du vill ha regelbunden städning i Stockholm!

Det här är vad som krävs för att du ska ha rätt till rutavdrag på din hemstädning.

Villkor för att få rutavdrag på din hemstädning.

För att du ska kunna ta del av rutavdraget behöver du uppfylla en del villkor och lämna korrekta uppgifter till utföraren som du har anlitat.

Rot- och rutavdraget räknas ihop och är sammanlagt max 50 000 kronor per person och år. Rutavdraget får dock bara uppgå till 25 000 kronor för den som inte är 65 år vid 2016 års ingång. Det är din inkomst och hur många andra avdrag du gör som styr hur mycket just du kan få i rot- och rutavdrag. Du som köpare ansvarar för att alla villkor för rot- och rutavdraget är uppfyllda.

Tänk dock på att rot och rutavdraget är en och samma pott. Har du renoverat för 39 000 kronor så är det rotavdrag som görs. Då har du bara 11 000 kronor kvar för att köpa ruttjänster för, som exempelvis städhjälp via Strykfritt AB.

Checklista rut

Det här bör du tänka på när du ska köpa ruttjänster.

Krav på dig som köpare

 • Du måste ha fyllt minst 18 år vid beskattningsårets utgång
 • Du är bosatt i Sverige eller betalar skatt i Sverige för minst 90 procent av din totala inkomst
 • Du måste ha betalat för arbetet före årsskiftet för att avdraget ska komma med i din deklaration året efter
 • Du ska ha rutavdrag kvar att utnyttja.
 • Du måste betala tillräckligt med skatt för att kunna få dra av för rutarbete.
 • Ett dödsbo kan få rutavdrag men enbart för arbete som är utfört före dödsfallet.

Bostaden

För att utnyttja rutavdraget måste du helt eller delvis bo i bostaden där tjänsten utförs. Om du har dubbel bosättning räknas båda som bostad. Även fritidshus, andelslägenhet eller en stuga som du äger eller hyr för kortare eller längre tid räknas som bostad. Du kan även få rutavdrag för arbete i dina föräldrars bostad om du har betalat för arbetet.

Krav på utföraren

Utföraren måste ha F-skatt eller så kan du anlita en person med A-skatt. Det avdrag som du får göra för arbetet motsvarar den arbetsgivaravgift som du redovisar i den förenklade arbetsgivardeklarationen. Om utföraren är registrerad i utlandet och arbetet utförs utanför Sverige krävs ingen svensk F-skatt. Däremot måste motsvarande krav vara uppfylla i hemlandet.

Arbetet måste ge rätt till rutavdrag

Utföraren som du anlitar måste säkerställa att typen av arbete som ska utföras ger rätt till rutavdrag. Det är ett delat ansvar mellan er. Se exempel på rutarbete. Vi rekommenderar er att avtala om vem som har ansvaret om avdraget inte godkänns av Skatteverket.

Läs gärna mer på Skatteverkets hemsida om just rutavdrag för din hemstädning.

 

 

Kort paus i din hemstädning under påsk!

11 april 2017

Påsken är här och då blir den en kort paus för en del i er hemstädning ;-)…

Redan på torsdagen jobbar många halvdag – inte vi dock!

Vi jobbar som vanligt och har endast stängt det röda dagarna i kalendern. Så långfredagen 14 april och måndagen 17 april, annandag påsk har vi stängt.

Kunder som har städning varannan vecka behåller sin städning efter upplägget jämna och ojämna veckor. Det är med andra ord inga byten på veckoindelningen som görs utan alla kunder behåller sina städveckor som alltid efter uppehåll och semester.

Skulle ni önska få mer städning då en del kan känna sig drabbade av att en städomgång faller bort tar ni kontakt med er arbetsledare. Alla direkt nummer och e-postadresser, om ni inte redan har dem, finns på vår hemsida under kontaktfliken – länk

Glad påsk på er önskar hela Strykfritt AB!

OBS! Tänk på att vi snart har första maj, som också är en måndag i en jämn vecka. Hör med er arbetsledare om hur det ser ut för er. En del tjejer jobbar men vi vet inte hur många. Eftersom det är två måndagar i rad som faller bort för kunder som har städning jämna veckor kan det vara klokt att så fort som möjligt lägga upp det tillfälliga schemat som kan behövas för en del.

 

Länk till nyhetsbrev som du kan skriva upp dig på – Nyhetsbrev Strykfritt AB – Städhjälp Stockholm

Uppdatering kring RUT vid hemstädning

1 mars 2017

Hej.

Vi har haft lite frågor kring RUT/ROT potten vid hemstädning och väljer härmed ta upp ämnet lite mer ingående. Det är intressant info att läsa om du kanske är lite tveksam hur det ser ut.

Vi vill upplysa alla kunder att det är väldigt ovanligt att du når taket på RUT-avdraget men det kan vara värt att kika på informationen och du bor själv eller/och ska använda skatteavdraget till mer än bara städhjälp. RUT/ROT-potten är en samlad pott för bygg och städtjänster (hemstädning) och det kan vara värt att tänka på!

Mer info under denna länk.

Info om RUT vid hemstädning

 

Viktig info om RUT-avdraget vid hemstädning.

27 februari 2017

Vi har på bolaget reflekterat lite över RUT-uppläggen hos alla kunder som har hemstädning via Strykfritt AB och vill härmed klargöra lite hur man kan lägga upp sitt RUT-avdrag på bästa möjliga sätt.

Vårt ekonomisystem tillåter att vi söker RUT-avdrag på vilka vuxna personer som helst som bor på er hemadress. Och man kan ställa in att systemet tar RUT på en förvald procentsats som kunden väljer.

Vi kan söka RUT på din partner, sambo eller inneboende.

Uppdelningen kan vara en permanent lösning men också tillfällig. Känner du att du vill dela upp RUT med någon så prata med denna person och återkoppla till oss.

Känns det intressant så kan du läsa mer här – http://gantrack.com/t/pm/1274457975460/

Gratis hemstädning från Strykfritt AB?

15 december 2016

Vi har ett mycket enkelt rekommendationsprogram som inte kräver någon registrering eller liknande. Vi erbjuder alla befintliga kunder att rekommendera oss till sina bekanta. Och som ett stort tack ger vi dig som kund en kraftig rabatt på din hemstädning.

Rekommenderar du ett företag dubblerar vi rabatten, och självklart får du rekommendera ditt eget företag eller företaget du jobbar på.

Att rekommendera någon är mycket enkelt. Allt som behövs är att den person som är intresserad av hemstädning eller företagsstäd skriver att den blivit rekommenderad av dig i intresseanmälans meddelandefält – som återfinns på hemsida startsida.

Vid företagsrekommendationer behöver INTE det rekommenderade företaget fylla i något. Det räcker att det kontaktar oss via mail eller per telefon för en helt kostnadsfri träff där vi ser över bolagets behov på plats.

När vi behandlat intresseanmälan och bokar in en provstädning med en återkommande ordinarie städning blir din rekommendation verklig och vi kommer ge dig rabatt på din nästkommande faktura.

Rabattens storlek är 50% på ett hemstädningstillfälle. Skulle du rekommendera två nya kunder till oss som bokar upp en provstädning samma månad får du 100 % rabatt på ett hemstädningstillfälle vid nästa faktureringstillfälle.

Vårt rekommendationsprogram är väldigt enkelt. Du kan få rabatt i hur många månader som helst och du kan börja rekommendera oss idag. Men skynda dig att rekommendera redan nu för erbjudandet är tidsbegränsat och gäller för kunder som gör en intresseanmälan tom 15:e februari.

Läs mer här.

Vårt nyhetsbrev – Strykfritt.se – Städhjälp Stockholm

Facebook – Strykfritt.se – Städhjälp Stockholm

Paus i hemstädningen – 24 dec – 08 jan

7 oktober 2016

Paus i hemstädningen – Jul och nyårsstängt – 24:e december till 8:e januari.

Strykfritt AB kommer att ha en liten paus i hemstädningen under denna tid. Sista ordinarie städdag är fredag den 23:e december och vi börjar jobba igen måndag 9:e januari 2017.

Vi försöker vara ute i så god tid som möjligt för att du ska kunna planera och kommer här med lite info om hur vår städhjälp kommer se ut under jul och nyår och hur det blir med städningen för din del.

Info om jul och nyårstängt på Strykfritt AB

Påminnelse om prisjustering på hemstädningen.

Ni vet säkert om att fakturan som kommer om några dagar kan vara högre än vanligt. Det har att göra med vårt höjda timpris på städhjälp som är från 1 september 2016 och dessa städomgångar faktureras nu.

Det nya priset på hemstädningen gäller från 1:a september och är 165 kr inkl. moms efter skatteavdraget för 4 timmarspaket eller mer och 180 kr för 3 timmarspaketet.

Har du någon fundering så kontakta din arbetsledare eller Strykfritt AB direkt.