Senaste inläggen

En kostnadsfri vårstädning kanske?

15 februari 2018

Vinn en vårstädning inkl. fönsterputs värde 3184 kr.*

 

Tävlingen är enkel.

 

 • Skriv några rader om oss på RECO.se . Det är en svenskt sajt där riktiga kunder recenserar sina upplevelser med de företag de anlitar.

 

Vi vill gärna få reda på vad du tycker om oss och våra tjänster. När du skrivit några rader om oss på RECO så mailar du bara in på info@strykfritt.se om att du gjort en recension.

 

Den mailadress du mailat från är sedan med i dragningen som sker 28 februari.

 

Klicka bara på länken och börja recensera – https://www.reco.se/strykfritt-se

 

PS! Gillar du oss samtidigt på Facebook får du en uppsättning professionella microfibertrasor om du vinner!

 

* Gäller max 8 timmars städhjälp och kunden får fritt välja tidsåtgång på valt moment, dvs hur många timmar man lägger på städning och hur mycket på fönsterputs.

Fettisdagen 2018 är idag – Nu är det dags igen för semlorna!

13 februari 2018

Köpsemla eller hembak? Har du brist på inspiration för vilka fantastiska bakverk du kan göra eller kanske till och med köpa så läs artikeln här.

Semlan eller fastlagsbulle som en del kallar den kan se lite annorlunda ut än du tror ;-)

Och vet du hur mycket hemstädning det krävs för att bränna alla det kalorier en semla har;-)…. Inte, här är en tabell..

En vanlig semla innehåller runt 400-500 kalorier. Allt beror givetvis på hur den är komponerad. Så här ser det dock ut på ett ungefär.

Mandelmassa: 200 kcal, grädde: 130 kcal, bulle: 160 kcal och florsocker: 8 kcal.

Och så här mycket måste du städa för att bränna bort det kalorier du fått i dig!

1. Städa badrummet – 79 kalorier
2. Damma – 109 kalorier
3. Moppa golv – 90 kalorier
4. Dammsuga – 96 kalorier
5. Putsa fönster – 79 kalorier
6. Städa spisen och ugnen – 79 kalorier

 

 

 

Källor:

https://www.expressen.se/nyheter/7-typer-av-semlor-att-ata-pa-fettisdagen/

https://strykfritt.se/om-oss/senaste-nytt-2017-08-21-och-stadtips-strykfritt-ab-stadhjalp-stockholm/

Får jag städhjälp under vår och sommar 2017?

9 maj 2017

Städhjälp våren och sommaren 2017.

Ja, självklart hjälper vi dig med din hemstädning under stora delar av våren. Men lite ledighet finns det dock framför oss och här informerar vi hur det kommer se ut med din städning under maj till augusti.

Det här dagarna kan du som kund troligtvis inte få hjälp med din hemstädning då vi har stängt.

Maj/Juni

 • Kristi himmelfärdsdag 25 maj, torsdag
 • Nationaldagen 6 juni, tisdag
 • Midsommarafton 23 juni, fredag
 • Midsommardagen 24 juni, lördag

Juli

 • Sommarledighet – Sista städdag fredag 30 juni. Stängt från lördagen 1 juli t.o.m måndag 31 juli. Här har alla kunder sina städabonnemang frysta (behöver inte använda sina avbokningar). Städning utförs bara till privatkunder som hört av sig innan 31 maj och bett få städning under juli och städpersonal finns att tillgå – ingen sådan garanti finns dock.

Augusti

 • Städstart alla kunder tisdag 1 augusti. Observera att vi då har vecka 31 och alla kunder (varannan vecka kunder) som har städhjälp ojämna veckor får sin städstart här. Kom ihåg att veckoindelningen består under hela året för alla kunder!

 

Läs mer om detta på vår Facebooksida – Strykfritt AB Städhjälp Stockholm eller via vårt nyhetsbrev om hemstädning i nedanstående länk!


Städhjälp via Strykfritt.se under våren och sommaren 2017

Facebookinlägg om städhjälp via Strykfritt.se under våren och sommaren 2017

 

Paus i din hemstädning hela juli 2018

14 juni 2018

Strykfritt AB har som vanligt sommarstängt under juli.

 • Sista städdag är lördag 30 juni.
 • Sedan är det stängt från söndagen 1 juli t.o.m tisdag 31 juli.
 • Städstart onsdag 1 augusti vecka 31

Under juli har alla kunder sina städabonnemang frysta (behöver inte använda sina avbokningar). Städning utförs bara till privatkunder som hört av sig i god tid (31 maj) och bett få städning under juli och städpersonal finns att tillgå.

Det går bra att fråga om möjligheten till sommarstädning även nu men ha i åtanken att semestrar är något man planerar några månader i förväg. Det kan dock finnas personalresurser på plats som kan ha lediga luckor i sina scheman, så hör dig för med din arbetsledare om intresse för sommarstädning finns.

Varför vi passar på att ha sommarstängt i juli är av två orsaker. Många kunder är bortresta. Då passar vi också på att låta personalen vara ledig. På så sätt blir det inte lika många avbrott senare i höst då alla använt upp sin semester.

Lösningen med sommarstängt är därför bra för oss alla. Men vi beklagar självklart att vi inte kan hjälpa dem som önskar hjälp även under sommaren. Jag tror dock alla vet om att man måste vila upp sig någon gång och semester ska alla ha, då tycker vi det är klokt att lägga den där våra kunder är mest lediga.

Städstart i augusti

Städstart alla kunder onsdag 1 augusti.

Observera att vi då har vecka 31 och alla kunder (varannan vecka kunder) som har städhjälp ojämna veckor får sin städstart här.

Kom ihåg att veckoindelningen består under hela året för alla kunder! Har du haft städning på ojämna veckor innan semestern har du det nu också.

Det är mycket lätt att få reda på vad för vecka man är indelad i. Det är bara titta på senaste fakturan och ta ett ordinarie städtillfälle på den fakturan och se vilken vecka den var utförd. Är det en ojämn vecka så kommer du få hjälp redan första veckan i augusti, (om det inte är måndag, tisdag då vi fortfarande har juli och stängt), har du haft städning på jämna veckor så får du hjälp först under vecka 32.

Är det några som helst oklarheter när du sätter igång med din städning – Hör av dig till oss på info@strykfritt.se så berättar vi när din hemstädning startar.

Ha ett soligt och trevligt sommaruppehåll!

Stopp i toaletten? Här är 5 smarta sätt att lösa det på

28 maj 2018

Hemstädning är ibland ganska kul men det finns vissa saker man gärna slipper städa.

Ett städat hem är något som ger dig frid och fröjd i hela kroppen. Visst känns det inte exakt så när du städar, men sedan kommer resultatet och det kan skapa lyckokänslor.

Men det finns vissa saker som hur man vrider och vänder på det aldrig är kul.

Att lösa stopp i toaletten är något de flesta hoppas behöva slippa, men det är trots allt inte fel att vara förberedd.

Det bästa sättet att lösa stopp i toaletten, eller i andra rör, är genom att använda en vaskrensare. Men har du ingen hemma finns det så klart flera andra sätt att lösa problemet på.

Det du inte ska göra är att spola flera gånger. Det är osannolikt att det kommer att lösa något problem och risken är att det kommer svämma över på golvet. Lyft i stället bort bakdelen av toalettstolen och stäng av vattnet om det går. Testa sen något av följande tips:

1. Varmt vatten

Fyll en hink med riktigt varmt vatten. Det bör dock inte vara kokande, eftersom det kan skada toalettstolen och i värsta fall få den att spricka. Efter några minuter bör det varma vattnet ha löst upp proppen.

2. Diskmedel

Om vattnet inte löser proppen och problemet kan det behövas diskmedel. Rejält med diskmedel, tvål eller schampo tillsammans med en hink varmt vatten ska i de flesta fall fixa stoppet. Låt det vara i minst en halvtimme och försök sen spola igen.

3. Blekmedel och diskmedel

Är det en svår propp kan kemin hjälpa till att lösa problemet. Blanda en del blekmedel och två delar diskmedel, och häll i toan. Vänta i en halvtimme och testa att spola igen.

4. Galge

Om de bästa kemiska lösningarna inte fixar problemet kan du behöva bita i det sura äpplet. Om du har en metallgalge kan du böja den så att den når ner i toan och sen är det bara att börja jobba och försöka lösa upp stoppet. Var försiktig så att du inte repar emaljen med galgen.

5. Toalettborste

Toalettborsten kan användas på samma sätt som en metallgalge. Vi rekommenderar nog att du byter toaborste eller i alla fall tvättar den ordentligt efter att ha använt den på det här sättet.

Källa: apartmenttherapy.com

Gör som proffsen, använd diskmedel vid fönsterputs? Eller ska man köra på fönsterputsmedel?

23 april 2018

Det beror lite på hur stora ytor som ska torkas av. Glasputsmedel är bekvämt helt enkelt och ger ett bra resultat (om man använder bra produkter).

Däremot är vanligt diskmedel med lite varmt vatten det som proffsen använde när det ska fönsterputsas. Glasputsmedel kan göra fönstren flammiga och putsandet tar längre tid.

Det bästa medlet för att tvätta fönster är diskmedel. Tänk på hur fina och klara glas blir av diskmedel när du diskar.

Den som ska putsa fönster har troligen en flaska glasputsmedel hemma, avsett för ändamålet. Men faktum är att glasputsmedel kan göra dina fönster flammiga och lämnar en hinna, och det gör ofta att putsandet tar längre tid eftersom du måste torka av hela rutan med trasa.

Använd diskmedel i stället! Då behöver du inte torka med trasa överhuvudtaget. Du behöver varken dyra medel eller några mirakeltrasor. Vissa menar att diskmedel kan orsaka ränder, men Kent A Sirviö som jobbar med fönsterputsning menar att det är precis tvärtom – och att alla professionella putsar med diskmedel.

– Jag har inte träffat på någon som kör med annat, säger han.

Billigare med diskmedel på fönstren

Fördelarna med diskmedel är många, enligt Kent A Sirviö. Det blir billigare att använda lite diskmedel. Dessutom gör diskmedel att det mindre risk för ränder och diskmedlet gör att det blir mindre friktion, vilket i sin tur gör det lättare att använda gummiskrapan.

– Det är inte bra för hälsan att andas in glasputsen som man oftast sprutar ut med en flaska, säger Kent Sirviö.

Bästa medlet för fönsterputs är enkelt: ett par droppar diskmedel i varmt vatten. Diskmedel löser fett och rekommenderas dessutom av Naturskyddsföreningen, enligt Hem & hyra.

Men är det så att du föredrar glasputsmedel vid hemstädning så kanske du kan göra din egen? Det är inte helt fel att köra på miljövänliga och naturliga alternativ när man städar.

Glasputsmedel kan du faktiskt fixa till alldeles själv. Det är inte bara miljövänligt och billigt, det är dessutom enkelt och ger dessutom bättre resultat. Med den här pustmixen slipper du ränder, fläckar och kladd!

Fönsterputs – steg för steg:

 1. Du behöver: Hink eller sprayflaska, vatten, glasputsmedel/diskmedel, svamp eller svampduk, fönsterskrapa och tidningspapper.
 2. Spraya eller gnid blandningen över hela fönstret med en svamp eller en svampduk.
 3. Om du använder fönsterskrapa – var noga med att torka ren skrapan efter varje drag, annars kan smutsen stanna kvar och fönstren blir randiga.
 4. Torka efter med tidningspapper. Då försvinner eventuella ränder och tidningspapper är bättre och billigare än hushållspapper.

Så kan du också göra egen glasputs:

 1. Blanda 1 matsked diskmedel, 0,5 deciliter vinäger och 2 matskedar majsstärkelse.
 2. Grunda med att tvätta först med kökssvamp och diskmedelsvatten.
 3. Häll mixen i en hink och fyll på med varmt vatten.
 4. Tvätta fönstren och torka sedan torrt med två luddfria trasor. Med den sista torkningen tar du bort stärkelsen och du får bort det sista av den mesta smutsen.

 

Källa: Tidningenland.se

Uppehåll vår/sommar i din hemstädning hos Strykfritt AB Städhjälp Stockholm

27 mars 2018

Påsken är snart här och vi har fått några frågor om hur det ser ut med städningen under våren och sommaren. Känner du att du vill ha hjälp under en del röda dagar? Hör av dig till din arbetsledare så fort du kan. Vi hjälper er gärna om möjligheten finns.

 

Skärtorsdagen är en vanlig dag men det här dagarna kan du som kund troligtvis inte få hjälp med din hemstädning då vi har stängt:

 

 • Mars/April

Långfredagen 30 mars, fredag
Annandag påsk 2 april, måndag

 

 • Maj/Juni

Första maj, 1 maj, tisdag
Kristi himmelfärdsdag 10 maj, torsdag
Nationaldagen 6 juni, onsdag
Midsommarafton 22 juni, fredag
Midsommardagen 23 juni, lördag

 

 • Juli

Sommarledighet – Sista städdag lördag 30 juni. Stängt från söndagen 1 juli t.o.m tisdag 31 juli. Här har alla kunder sina städabonnemang frysta (behöver inte använda sina avbokningar). Städning utförs bara till privatkunder som hört av sig ii god tid och bett få städning under juli och städpersonal finns att tillgå – ingen sådan garanti finns dock.

Glad påsk!

 

Mer info

Nyhetsbrev skickat 26 mars 2018 – http://gantrack.com/t/pm/1576068437065/

Facebook Strykfritt AB Städhjälp Stockholm –

Tips för din hemstädning under påskhelgen om olyckan är framme!

27 mars 2018

Tjohej, påsken är här! Super – eller?

Blir det massor med fritid med släkt och vänner eller blir det maratonstädning och ändlös matlagning? Och vad händer när alla gått hem?

Att städa är inget vi längtar efter. Det finns säkert tusen ursäkter man kan hitta på för att slippa ta fram dammsugaren och moppen efter helgen.

Har du Strykfritt för din hemstädning får du hjälp av oss. Men även om vi hjälper dig med din städning uppkommer alltid situationer du du får klara dig själv.

Här får du lite tips på hur du klarar olika situationer under påskhelgen ;-)…

 

 • Smutsig mixer efter påskbaket?
  Fyll mixern med hett vatten och någon droppe diskmedel. Sätt sedan i gång mixern i några sekunder, häll ut, skölj några gånger och låt torka.

 

 • Matt-kladd
  Har någon kräkts på mattan eller spillt något annat? Mixa natriumbikarbonat och vatten till en pasta och sprid över den kladdiga ytan. Låt det vara över natten, nästa dag är det bara att dammsuga upp.

 

 • Glassplitter
  Plocka aldrig upp glassplitter med dina bara händer! Använd i stället en bit vitt bröd som du trycker på bitarna. Kasta!

 

 • Takfläkten
  Sätt ett gammalt örngott runt ”fläktvingen” och dra inifrån och ut. Då samlar du allt damm i örngottet och slipper få det utspritt i rummet. När är alla vingar är klara är det bara att gå ut, vända örngottet ut och in och skaka

 

 • Gamla lädermöbler
  Du kan lätt återuppliva trötta och slitna gamla skinn- och lädermöbler med skoputs. Revor och andra märken kommer att försvinna helt.

 

 • Diskmaskinen
  Du rengör enkelt din diskmaskin genom att stoppa in en kopp med ättika på översta hyllan och köra på högsta temperatur. Stänk sedan lite natriumbikarbonat på botten och kör en omgång till. Nu är maskinen ren!

 

 • Madrassen
  Häll i vodka i en sprayflaska, spraya lite lätt över madrassen och låt det lufttorka. Alkoholen kommer att döda alla lukter som orsakar bakterier.

 

 • Badkarsränder
  Skär en grapefrukt på mitten och kläm ut i badkaret, strö sedan salt över. Använd nu frukten och skrubba på ränderna som försvinner direkt.

 

 • Djurhår
  Ett enkelt sätt att få bort alla djurhår hemma (även dem du inte ser) är att dra med en vattenskrapa på mattan eller möbeln. Du kommer att bli chockad hur mycket du hittar.

 

 • Fett-fläckar
  Du behöver aldrig mer vara rädd för att få fettfläckar på kläderna. Måla på fläcken med vit krita, vänta några minuter och torka sedan bort kritan med en fuktig trasa.

 

Källa: Realfarmacy.com

https://www.expressen.se/leva-och-bo/husmorstips–basta-knepen-for-vardagen/

 

Grattis Mats! Du vann en vårstädning!

2 mars 2018

Vi har nu korat en vinnare i vår rekommendationstävling!

Grattis Mats U, Vasatan!

Chansen att vinna var ganska stor då det inte var något stort deltagarantal. Så oddsen var stora att man skulle kamma hem vinsten om man skrev några rader om hur man upplever Strykfritt AB.

Vi har vid utlottningen inte använt oss av några professionella lotteriverktyg men filmklippet visar att vi har en värdig vinnare som dragits helt på måfå.

Grattis ännu en gång Mats. Vi kommer inom kort kontakta dig för att se när vi kan komma förbi och hjälpa dig!

Och ni andra som deltog, tack för alla fina ord, allt härligt beröm och suverän feedback som ni givit oss och speciellt städmedarbetarna.

Är det så att ni eller någon annan kund behöver en vårstädning ändå så hör av dig. Visst har vi minus 15 idag men de säger att mars månad ska bli jättefin. Låt din bostad bli lika fin också.

Prata fönsterputs och vårstädning med din arbetsledare redan nu!

Ha det bra och ha en fin sportlovshelg för er som har den möjligheten!

Lär dig städa som ett proffs – gör hemstädningen till en njutning!

12 februari 2018

Gör din hemstädning både enklare, roligare och snabbare.

Ta del av städproffsens 13 bästa super-tips!

 • Tänk städningen som i rutor.

Ett annorlunda men mycket effektivt tips är att tänka på alla ytor som ett rutnät. Dela in spegeln, bänkskivan eller golvet i rutor i ditt inre. Genom att visualisera området i rutor missar man ingenting och man städar inte samma ställer flera gånger heller

 • Ta golven sist.

När du städar, ha som regel att alltid arbeta uppifrån och ned. På så sätt får du inte ned damm och smuts på golvet som du redan gjort rent.

 • Använd fiffiga och oväntade städhjälpmedel.

Tvättbara tygblöjor är bra poleringsverktyg. Speciellt på material som granit, speglar och fönster.

Rivna lakansbitar och mikrofiberdukar är också bra, ett tips är att köpa dukarna på avdelningen för bilmaterial – där är de mycket billigare än på städavdelningen.

En vattenskrapa fungerar utmärkt till smulor på bänkskivan eller dammiga trappor. Den greppar bra och kommer åt i trånga hörn.

Stekspade är utmärkt till att ta bort klegg på golvet med.

 • Samla ihop sladdar och kablar

Elektriska sladdar är en riktig damm-magnet. Spänn ihop dem med buntband eller snoddar. Kan du få upp dem från golvet är det bra bäst.

 • Använd mycket krokar

Tycker du det är jobbigt att organisera saker i lådor är krokar ett bra alternativ. Mycket går att hänga upp och du kan placera dem lite var du vill. Baksidan på dörrar eller insidan på garderoben. Att hänga handväskorna på krokar på väggen är en rolig inredningsdetalj.

 • Håll torrt för att slippa smuts

Ett bra sätt att slippa mögel, silverfiskar, tvålskumsavlagringar, bakterier och annat är att hålla badrummet torrt. Stäng aldrig badrumsdörren utan låt det vädra ut, och torka alltid torrt efter dusch och bad.

 • Skippa hårsprayen

Damm älskar hårspray. Den lägger sig och fastnar på ytor som sedan suger åt sig damm. Ska du använda hårspray, försök göra det utomhus, som exempelvis balkongen.

 • Använd aldrig skor inomhus

Ta för vana att aldrig gå inomhus med uteskorna. Ha i stället gärna inneskor/tofflor både på sommaren och vintern. Flipflops funkar bra på sommaren. Då drar du inte runt på dammet.

 • Diska direkt – redan när maten puttrar

Medan maten står och puttrar, passa på att diska och plocka undan allt. Då vet du att när ni ätit klart är det bara tallrikarna, och möjligtvis någon kastrull, kvar att rengöra.

 • Förbehandla fläckarna direkt

Ta hand om fläckarna direkt när det uppstår. Ju längre de får sitta kvar desto svårare är de att få bort. Spraya på fläckborttagningsmedel omedelbart, även om det dröjer dagar innan du ska tvätta kläder.

 • Fixa till småsaker

Underskatta inte att ”fixa till” även de minsta sakerna, som att räta till en gammal tidningshög, vika en filt på soffan eller lägga undan kläderna som ligger framme och ska skänkas eller lagas. Det får hemmet att kännas mer rent tills du får tid att ta tag i ”rensa-projekten”.

 • En kvart om dagen

Många fastnar i detaljer men det är bättre att se helheten. Det räcker faktiskt att spendera 15 minuter varje dag med att plocka lite, torka av bänkar och bord och andra snabba städ-fix. Det ger dig mental ro och gör att storstädningen sedan går mycket lättare den dagen du vill göra den

 • Utnyttja tiden när du städar

Att städa behöver inte bara vara tråkigt. Ta chansen att lyssna på bra musik eller någon intressant podcast och det blir som en meditativ övning. Eller så kör du träningsmusik, då städar du hårdare och det blir som ett enklare träningspass.

Källa: Goodhousekeeping.com

Vårstädning snart?

7 februari 2018

När solen börjar titta fram och dagarna blir längre kan det kännas dags för att piffa upp lite hemma inför våren.

Det finns nämligen ingen skönare känsla än att starta våren med en grundlig rengöring av hemmet. Man mår genast mycket bättre när man vårstädat och skapat en fräsch känsla i hemmet efter det långa vinterhalvåret.

Vi har förberett en checklista med lite punkter och råd som gör din vårstädning mer effektiv och lyckad och som hjälper dig att hålla smutsen i schack.

 

 

 • Städa “roligare”

Det första tipset är att se till att du har alla nödvändiga städprodukter hemma. Bra städmedel är viktigt för att få ett bra städresultat. Se även till att du har mikrofibertrasor av hög kvalité.  Det gör också att städningen är mer effektiv och städningen blir då automatisk roligare då det går snabbt och ger ett bra resultat.

 • Bra städprodukter – varför inte miljömärkta?

Vi rekommenderar städprodukter som är miljömärkta med svanen eller falken exempelvis. Biologiskt nedbrytbara städmedel är väldigt bra för miljön. Städa med såpa, ättika eller bikarbonat. Naturliga städprodukter är mer effektiva än du tror.

 • Börja med att sortera

Vi alla har hemma saker och ting som vi inte längre behöver eller använder. Gå igenom alla rum men också alla garderober och förvaringsutrymmen i ditt hem.

Fundera sedan vilka saker som du faktiskt använder, det finns många saker som bara tar plats. Tänk på att verkligen göra en verklig och sann bedömning. Undvik att säga att det där kommer du kanske använda senare, och det viktigaste. Undvik tankar som att det där kanske jag kommer behöva i framtiden.

Har du inte burit det vita byxorna det senaste 3 åren finns en mycket liten chans att du kommer att börja bära dem i framtiden. Så ge bort dem. Du gör då dubbel nytta. Det blir mer ordning hemma hos dig och någon anna får ett par snygga byxor ;-)…

Till sorteringen kommer du behöva lådor eller plastpåsar, du kan tagga dem med benämningar som “Till salu”, “Ge bort”, “Lägga undan”, “Slänga bort”. Ha i åtanke att det finns välgörenhetsbutiker som gärna tar emot föremål – allt från kläder till leksaker.

Köp redan nu doftpåsar till garderoberna så det efter din vårröjning får en trevlig doft. Dofter påverkar oss mer än vi kan tro.

 

 

 • Gå igenom alla rum och gör följande:

Gör ordning i garderoberna och klädkammare –  Sortera upp kläder och dela upp dem på högar – de som passar och de som inte passar. De som inte passar ska bort! De som passar kan du behålla givetvis men fundera om du tycker om dem och om du kommer verkligen kommer använda dem. Ingen större mening finns med att ha passande kläder hemma som man ändå inte använder.

En del av kläderna som du inte har för avsikt att använda kan du faktiskt sälja och på så sätt tjäna lite på din hemstädning. Vi har säljkanaler som Facebook, Tradera eller Blocket. En del är helt gratis och väldigt lätta att använda.

Torka sedan ur garderoberna. Använd gärna lite universalmedel eller såpa så att det känns och luktar fräscht.

Häng sedan gärna några doftpåsar så att det luktar fint under en längre period framöver. Den positiva städupplevelsen sitter då i längre och dofter påverkar oss mer än vi tror som sagt.

Dammtorka sedan alla öppna ytor ovanpå. använd gärna en stege så du når, glöm heller inte dammtorka på ställen där det lätt samlas damm, på tavelramar, golvlister, bord, bokhyllor samt bänkar.

Dammsug ordentlig under sängar, soffor och fåtöljer.

Tvätta sedan alla gardiner i hemmet.

Torka av alla eluttag och strömbrytare, men var försiktig och använd bara en torr (eller väldigt lättfuktad) trasa – du ska överleva städningen! 

 

 

 • Kök

Rengör filtret i köksfläkten. Det kanske även är dags att byta ut vissa filter. Service ökar alltid livslängden på dina apparater och får dem samtidigt att fungera som det var tänkt från början.

Gör i ordning i kryddhyllan och alla köksskåp och köksluckor. Var uppmärksam och kolla upp utgångsdatumen på dina livsmedel. Gamla konserver som stått några år, kryddor som haft sitt utgångsdatum för ett bra tag sedan, allt sådant ska bort helt enkelt.

Gå igenom allt i din frys- och kyl, plocka bort allt gammalt, precis som du gjort i köksskåpen. Rengör sedan både kyl och frys grundligt. Glöm inte att frosta av om det behövs. Det ökar livslängden på dina skåp helt enkelt och det fungerar även mycket bättre.

Om du vill ta bort dåligt lukt i kylskåpet kan du placera en skål med citronsaft eller en skål med kaffebönor eller till och med en vanlig dagstidning i kylskåpet. Man neutraliserar då det dåliga lukterna och tidningen suger även åt sig dålig lukt.

Glöm inte att rengöra avloppet i köket.

Ta hand om ugnen. Finns faktiskt väldigt miljövänliga sätt att få den ren. Olika naturliga blandningar av bikarbonat och vinäger eller ättika fungerar utmärkt. Såpa är också en mycket effektivt rengöringsmedel för ugn. Blötlägg under 15 – 20 minuter och rengör sedan med disksvampen

   

 • Badrum

Rengör kakel och klinkers ordentlig. För att få bäst effekt – spraya lite på fogar och själva kaklet och låt det verka några minuter. Det löser upp smutsen och du undviker att skada känsliga ytor. Torka sedan av ordentligt. För rena fogar kan man borsta lite på fogytan med exempelvis en diskborste. Rengör avlopp och fläktar. Kolla upp all din kosmetika i badrumsskåpet. Var uppmärksam på utgångsdatum och slängs det som är gammalt. Putsa alla speglar, torka av rör och fästen.

 • Vädra – dofter spelar roll ;-)..

Vädra alla täcken, kuddar – både från soffan och sängen. Skaka och vädra även alla dina mattor och tvätta dem om det går och om det behövs. Du kan få dina mattor kemtvättade. Kanske lite mer omständigt men resultatet är att många kommer tro att du skaffat nytt!

 • Gör ordning på balkongen

Kasta gamla växter som blivit förstörda och glöm inte att ta bort löv, kvistar och annat som hamnat på din balkong. Rengör balkongräcke, balkongskydd och eventuellt balkong-golv. Om golvet har blivit förstört efter vintern kan du lätt hitta en matta eller trätrall som du kan införskaffa till ett överkomligt pris på nätet eller i butik. Du kan på så sätt göra en quickfix utan större ansträngning och budget.

 • Fönsterputs – Och nu till det jobbigaste ;-(

När solen tittar fram kan vi se hur smutsiga våra fönster har blivit efter vintern. Tvätta dina fönster med en blandning av vatten och diskmedel och putsa dem därefter med fönsterputs och mjuka mikrofibertrasor. Och orkar du med så kan du ge dig på fönsterkarmarna också.

 • Orkar du inte göra allt själv?

Strykfritt AB erbjuder fönsterputs för alla våra kunder. Du kan kontakta oss på bokning@strykfritt.se om du önskar att boka in tid. Vi hjälper dig!

Självklart erbjuder Strykfritt AB hjälp med storstädningar vid enstaka tillfällen, men vill du alltid ha rent utan att behöva göra stora punktinsatser när det krävs rekommenderar vi ett löpande städhjälp via oss.

Vi levererar alltid högkvalitativ städhjälp för våra kunder om du inte vill städa själv! Vi finns till för dig- Det är bara att hojta till!