Senaste inläggen

Får jag städhjälp under vår och sommar 2017?

9 maj 2017

 

Ja, självklart hjälper vi dig med din hemstädning under stora delar av våren. Men lite ledighet finns det dock framför oss och här informerar vi hur det kommer se ut med din städning under maj till augusti.

Det här dagarna kan du som kund troligtvis inte få hjälp med din hemstädning då vi har stängt.

Maj/Juni

 • Kristi himmelfärdsdag 25 maj, torsdag
 • Nationaldagen 6 juni, tisdag
 • Midsommarafton 23 juni, fredag
 • Midsommardagen 24 juni, lördag

Juli

 • Sommarledighet – Sista städdag fredag 30 juni. Stängt från lördagen 1 juli t.o.m måndag 31 juli. Här har alla kunder sina städabonnemang frysta (behöver inte använda sina avbokningar). Städning utförs bara till privatkunder som hört av sig innan 31 maj och bett få städning under juli och städpersonal finns att tillgå – ingen sådan garanti finns dock.

Augusti

 • Städstart alla kunder tisdag 1 augusti. Observera att vi då har vecka 31 och alla kunder (varannan vecka kunder) som har städhjälp ojämna veckor får sin städstart här. Kom ihåg att veckoindelningen består under hela året för alla kunder!

 

Läs mer om detta på vår Facebooksida – Strykfritt AB Städhjälp Stockholm eller via vårt nyhetsbrev om hemstädning i nedanstående länk!


Städhjälp via Strykfritt.se under våren och sommaren 2017

Facebookinlägg om städhjälp via Strykfritt.se under våren och sommaren 2017

 

Städstart med din hemstädning 1 augusti efter sommaruppehållet ;-)..

28 juli 2017

Snart sätter vi igång med hemstädningen igen! Städstart 1 augusti för alla kunder! Välkomna tillbaka och läs mer i inlägget – länk nedanför.

Tisdag den 1 augusti sätter vi igång med din hemstädning!

Kort paus i din hemstädning under påsk!

11 april 2017

Påsken är här och då blir den en kort paus för en del i er hemstädning ;-)…

Redan på torsdagen jobbar många halvdag – inte vi dock!

Vi jobbar som vanligt och har endast stängt det röda dagarna i kalendern. Så långfredagen 14 april och måndagen 17 april, annandag påsk har vi stängt.

Kunder som har städning varannan vecka behåller sin städning efter upplägget jämna och ojämna veckor. Det är med andra ord inga byten på veckoindelningen som görs utan alla kunder behåller sina städveckor som alltid efter uppehåll och semester.

Skulle ni önska få mer städning då en del kan känna sig drabbade av att en städomgång faller bort tar ni kontakt med er arbetsledare. Alla direkt nummer och e-postadresser, om ni inte redan har dem, finns på vår hemsida under kontaktfliken – länk

Glad påsk på er önskar hela Strykfritt AB!

OBS! Tänk på att vi snart har första maj, som också är en måndag i en jämn vecka. Hör med er arbetsledare om hur det ser ut för er. En del tjejer jobbar men vi vet inte hur många. Eftersom det är två måndagar i rad som faller bort för kunder som har städning jämna veckor kan det vara klokt att så fort som möjligt lägga upp det tillfälliga schemat som kan behövas för en del.

 

Länk till nyhetsbrev som du kan skriva upp dig på – Nyhetsbrev Strykfritt AB – Städhjälp Stockholm

Uppdatering kring RUT vid hemstädning

1 mars 2017

Har haft lite frågor kring RUT/ROT potten och väljer härmed ta upp ämnet lite mer ingående. Det är intressant info att läsa om du kanske är lite tveksam hur det ser ut.

Vi vill upplysa alla kunder att det är väldigt ovanligt att du når taket på RUT-avdraget men det kan vara värt att kika på informationen och du bor själv eller/och ska använda skatteavdraget till mer än bara städhjälp. RUT/ROT-potten är en samlad pott för bygg och städtjänster (hemstädning) och det kan vara värt att tänka på!

Mer info under denna länk.

Info om RUT vid hemstädning

 

Viktig info om RUT-avdraget vid hemstädning.

27 februari 2017

Vi har på bolaget reflekterat lite över RUT-uppläggen hos alla kunder som har hemstädning via Strykfritt AB och vill härmed klargöra lite hur man kan lägga upp sitt RUT-avdrag på bästa möjliga sätt.

Vårt ekonomisystem tillåter att vi söker RUT-avdrag på vilka vuxna personer som helst som bor på er hemadress. Och man kan ställa in att systemet tar RUT på en förvald procentsats som kunden väljer.

Vi kan söka RUT på din partner, sambo eller inneboende.

Uppdelningen kan vara en permanent lösning men också tillfällig. Känner du att du vill dela upp RUT med någon så prata med denna person och återkoppla till oss.

Känns det intressant så kan du läsa mer här – http://gantrack.com/t/pm/1274457975460/

Gratis hemstädning från Strykfritt AB?

15 december 2016

Vi har ett mycket enkelt rekommendationsprogram som inte kräver någon registrering eller liknande. Vi erbjuder alla befintliga kunder att rekommendera oss till sina bekanta. Och som ett stort tack ger vi dig som kund en kraftig rabatt på din hemstädning.

Rekommenderar du ett företag dubblerar vi rabatten, och självklart får du rekommendera ditt eget företag eller företaget du jobbar på.

Att rekommendera någon är mycket enkelt. Allt som behövs är att den person som är intresserad av hemstädning eller företagsstäd skriver att den blivit rekommenderad av dig i intresseanmälans meddelandefält – som återfinns på hemsida startsida.

Vid företagsrekommendationer behöver INTE det rekommenderade företaget fylla i något. Det räcker att det kontaktar oss via mail eller per telefon för en helt kostnadsfri träff där vi ser över bolagets behov på plats.

När vi behandlat intresseanmälan och bokar in en provstädning med en återkommande ordinarie städning blir din rekommendation verklig och vi kommer ge dig rabatt på din nästkommande faktura.

Rabattens storlek är 50% på ett hemstädningstillfälle. Skulle du rekommendera två nya kunder till oss som bokar upp en provstädning samma månad får du 100 % rabatt på ett hemstädningstillfälle vid nästa faktureringstillfälle.

Vårt rekommendationsprogram är väldigt enkelt. Du kan få rabatt i hur många månader som helst och du kan börja rekommendera oss idag. Men skynda dig att rekommendera redan nu för erbjudandet är tidsbegränsat och gäller för kunder som gör en intresseanmälan tom 15:e februari.

Läs mer här.

Vårt nyhetsbrev – Strykfritt.se – Städhjälp Stockholm

Facebook – Strykfritt.se – Städhjälp Stockholm

Jul och nyårstängt – 24:e december till 8:e januari

7 oktober 2016

Jul och nyårstängt – 24:e december till 8:e januari.

Sista ordinarie städdag är fredag den 23:e december och vi börjar jobba igen måndag 9:e januari 2017. Har du någon fundering så kontakta din arbetsledare direkt under denna länk.

https://strykfritt.se/kontakt/kundtjanst/

Mer info om vår ledighet hittar du här:

Info om jul och nyårstängt på Strykfritt AB

Nytt pris från 1 september 2016

5 augusti 2016

Vi vill uppmärksamma dig för vår prisjustering för samtliga kunder som träder i kraft 1 september 2016.

Nytt pris från 1:a september

 • 165 kr/timme för kunder med städning minst 4 timmar per gång.
 • 180 kr/timme för kunder med städning med 3 timmar per gång.

Sedan 2010 har Strykfritt AB:s priser legat på en nivå som ur ett marknadsmässigt perspektiv, varit mycket lågt. Vår effektivitet och standardiserade sätt att jobba har dock gjort att vi klarat av att inte röra priset så mycket. Jämfört med många konkurrenter ligger vi fortfarande väldigt lågt i pris.

Vi har märkt av en tendens där de allra duktigaste medarbetarna söker sig till bolag som betalar mer i lön. Mer i lön kan betalas då man har en helt annan prissättning.

Tar vi t.ex. Hemfrid så betalar man som kund från 235 kr i timmen efter skatteavdraget – eller 470 kr innan skatteavdraget. Strykfritt AB tar 145 kr innan avdraget och 290 kr efter avdraget så det är en prisskillnad på nästan 200 kr per timme.

En stor del av prisskillnaden kan därför betalas ut som lön. Och då har vi en väldigt stor konkurrensnackdel. Vi har med andra ord väldigt svårt att konkurrera om den bästa personalen.

För att inte tappa erfaren personal och bibehålla den stora kompetensen som vi har hos våra anställda är vi givetvis mycket intresserade att erbjuda dem bättre lönevillkor så personalen verkligen vill stanna hos oss.

Efter många diskussioner med dem anställda under året har vi kommit fram till att en generell lönehöjning med ca 10-15% skulle göra oss väldigt attraktiva som arbetsgivare och nästan all personal uppger att de då inte har någon anledning att söka sig någon annan stans om vi höjer lönerna då vi annars som arbetsgivare är väldigt bra.

Under det senaste året har några duktiga tjejer gått vidare till bättre betalande företag. Pga. den låga prisbilden vi haft har vi inte kunnat matcha deras erbjudanden och bortfallet har varit svårt för oss men speciellt för våra kunder som tappat väldigt bra städhjälp.

Hela prisjusteringen går direkt till de anställdas löner och vi göra höjningen för att stoppa en utveckling som vi ser som negativ och främst då för våra kunder.

Efter prisjusteringen blir priset 80 kr högre per städning för en vanlig privatperson ( 4 timmarsabonnemang. Lite mindre om man har ett 3 timmarsabonnemang, där är höjningen 60 kr per gång. Det är självklart en skillnad men vi tror att kvalité måste få kosta. Vi levererar hellre en mycket bra tjänst för en bra peng – än en hyfsad tjänst till ett mycket lågt pris.

Vi hoppas självklart att kunderna håller med oss i frågan och självklart är vi intresserade att höra från er om ni tycker annorlunda.

Prisjusteringen träder i kraft från och med 1 september. All städhjälp som utförs före 1 september faktureras med 145 kr i timmen. All städhjälp som faktureras från och med 1 september faktureras med 165 kr i timmen.

Vi tackar i förväg för ert förstående i den här frågan då kompetent, trogen och erfaren personal är nyckeln i vårt samarbete med er och för att behålla och rekrytera ny personal är man som arbetsgivare tvungen att erbjuda bättre villkor hela tiden.

Vi tackar på förhand för förståelse i frågan och önskar en fortsatt trevlig sommar.

Paus i din hemstädning under vår och sommar!

26 april 2016

Vilka dagar har Strykfritt AB stängt under våren och sommaren?

Tänk på att när vi har stängt så utförs normalt ingen städning alls. Det kan förekomma att en del personal vill jobba under helgdagarna och då kommer vi gärna över till kunderna. Detta gäller dock endast om kundens ordinarie städerska vill jobba och kunden hör av sig minst två veckor innan till oss.

Under juli har Strykfritt AB stängt men det kan vara en del personal på plats och vikarier kan även finnas. Alla kunder kan se hela juli som en månad där städabonnemanget är fryst och inga avbokningar behöver göras i kundernas hemstädning.

Känner du att du behöver hjälp under juli månad gäller det för dig som kund att höra dig till din arbetsledare senast den 1 maj så vi kan planera in eventuella städningar under juli månad.

Det här dagarna kan du som kund troligtvis inte få hjälp med din hemstädning då vi har stängt.

Maj/Juni

 • Kristi himmelfärdsdag 5 maj, torsdag
 • Nationaldagen 6 juni, måndag
 • Midsommarafton 24 juni, fredag
 • Midsommardagen 25 juni, lördag

Juli

 • Sommarledighet – Sista städdag torsdag 30 juni. Stängt från fredagen 1 juli – 31 juli.

Här har alla kunder sina städabonnemang frysta (behöver inte använda sina avbokningar). Städning utförs bara till privatkunder som hört av sig innan 1 maj och bett få städning under juli.

Augusti

 • Städstart alla kunder måndag 1 augusti.

Observera att vi har då vecka 31 och alla kunder (varannan vecka kunder) som har städhjälp ojämna veckor får sin städstart här. Kom ihåg att veckoindelningen består under hela året för alla kunder!

Ha en solig vår och ett trevligt sommaruppehåll!

Mer om detta på vår Facebook-sida som är ett mycket bra verktyg för dig att hålla dig underrättad!

https://www.facebook.com/Strykfritt-AB-St%C3%A4dhj%C3%A4lp-Stockholm-1403899273172912/

Veckans städtips. Vecka 16 – Hemstädning själv

20 april 2016

Visst är det härligt att kunna komma hem till ett nystädat hem och något gjort hemstädningen åt dig. Städhjälp via ett städbolag är idag inget konstigt och används flitigt av människor i alla åldrar och alla samhällsklasser. Men ibland är det nödvändigt att städa själv, kanske mellan städomgångarna eller när man kanske haft besök och det blivit lite smutsigare än vanligt.

Strykfritt AB kommer under några veckor därför skriva lite allmänt om städning samt ge lite vardagsknep i form av en blogg som kommer ge dig tips och lite inspiration hur du tar din hemstädning till en annan nivå – mycket miljövänligt dessutom.

Första tipset – Städning med citron.

Citroner är förutom en härlig citrusfrukt även användbar i olika städsammanhang. Citroner neutraliserar doft, dödar bakterier men fungerar också som fettlösare.

 • Gnid in din citron på dina skärbrädor, vips så har du dödat många bakterier men även fått bort den hemska lukten. Förutom doftförbättrare på skärbrädan kan även kylskåp rengöras med citroner och på så sätt få bort doft och bakterier.

Är micron smutsig?

 • Du får enkelt rent den – miljövänligt också om du skivar upp en halv citron, lägger den i en skål med vatten och sätter på micron i någon minut. Citronångorna gör att mycket smuts lossnar och du kan enkelt torka av resten med en våt trasa. Förutom en ren micro doftar den gott också.

Så att städa miljövänligt är inte så svårt! Ta del av nästa tips redan om en vecka. Din hemstädning kommer utvecklas – vi lovar!