Istället för en prishöjning införs städpaket där kunden väljer städpaket och villkor.

Vi kommer som vi tidigare annonserat ut inte höja priset till 189 kr nu i oktober utan endast till maximalt 179 kr i november.

I ganska många fall har vi också kunnat sänka priset ner till 169 kr och även ännu lägre – till 159 kr. Läs gärna mer på vår hemsida om detta. Vi har på hemsidan redan nu infört information om ändringarna i städupplägget och timpriserna.

Vi har som sagt fått mycket feedback – både bra och dålig – kring prisjusteringen. Vi har tagit åt oss era åsikter och bestämt oss för att inte höja priset så här rakt av utan vi har istället skapat tänkt att skapa flera olika abonnemang med olika innehåll där kunden själv får välja hur abonnemanget ska se ut utifrån sina preferenser.

Den nya upplägget och priserna kommer vara tillgängliga direkt. Du som kund drabbas inte alls. Alla kunder kommer få ett lägre pris än befarat. Hur prisvärt du som kund önskar ha får kunden bestämma själv.

Vi har inte höjt några priser i oktober som sagt utan alla kunder har kvar sitt gamla timpris på städningar i oktober och det nya priserna och det nya upplägget gäller från 1 november.

  • Vi kommer ha 4 olika abonnemang med städpriser på 159 kr i timmen, 169 kr i timmen och 179 kr i timmen.

Abonnemangen kommer skilja sig i pris på det sättet att man har lite mindre val på det lägst prissatta till lite fler val på det högst prissatta. Det kommer att handla om möjligheten till avbokningar och möjligheten till val av dagar när tjänsten ska utföras.

  • Vi kommer erbjuda 2,3,4 och 4+ timmars abonnemang lite beroende på bostadens storlek.

2 timmarsabonnemangen kommer vara för kunder som har lägenheter mindre än 40 kvadrat och 3 timmarsabonnemangen är för kunder med bostäder mindre än 70 kvadrat. Mer info om detta här

Vi kommer också låta kunderna ha möjligheten att välja frekvens på sina abonnemang. Varje och varannan vecka är standard men vi kommer också låta kunderna ha hjälp var 4:e vecka.

Vi kommer också att efter årsskiftet kunna erbjuda hemstädning med kollektivavtal med vår samarbetspartner Strykfritt företagsstäd och hemtjänst AB. Är du intresserad så maila oss!

Det flesta kunder kommer därför kunna välja vad som är viktigast för dem. Vi är mycket glada att kunna erbjuda denna lösning.

Vi vill också passa på att be om förlåtelse för om ni uppfattat vårt tidigare beslut som ogenomtänkt. Vi förstår detta och är hemskt ledsna för att det kan se ut så vid första ögonkastet.

Och vi måste medge att ibland kan man ha fel. Dock tycker vi det är viktigare att kunna ta del av kundkritik och feedback och ändra sitt beslut. Utgångspunkten är ju att kunden har rätt och då tycker vi inte att det är fel att tänka om – även om det uppfattas som rörigt så här initialt.

Vi passar också på att säga att vår städpersonal idag har marknadens högsta löner. En ingångslön för en medarbetare hos Strykfritt AB är 130 kr i timmen även om du är ung, även om du saknar språkkunskaper och har ingen eller lite erfarenhet av professionell hemstäd.

Det gör att en om du jobbar 168 timmar i månaden (räknat på heltidstjänst) har du en ingångslön på 21840 kr i månaden. Jämför gärna detta med medellönen hos lokalvårdare med över 5 år i yrket och en ålder på 37 år, som ligger på 18680 kr.

http://www.lonestatistik.se/loner.asp/yrke/Stadare-lokalvardare-1216/lan/Stockholm-21

Vi ligger väldigt högt i lön. Vi har full försäkring för vår personal, vi har friskvårdsbidrag, gratis SL kort och internutbildning samt vidareutbildningar.

Vi gör allt för att vår personal ska trivas och hoppas därför för ditt stöd för det åtgärder vi infört som arbetsgivare.