Vi vill uppmärksamma dig för vår prisjustering för samtliga kunder som träder i kraft 1 september 2016.

Nytt pris från 1:a september

  • 165 kr/timme för kunder med städning minst 4 timmar per gång.
  • 180 kr/timme för kunder med städning med 3 timmar per gång.

Sedan 2010 har Strykfritt AB:s priser legat på en nivå som ur ett marknadsmässigt perspektiv, varit mycket lågt. Vår effektivitet och standardiserade sätt att jobba har dock gjort att vi klarat av att inte röra priset så mycket. Jämfört med många konkurrenter ligger vi fortfarande väldigt lågt i pris.

Vi har märkt av en tendens där de allra duktigaste medarbetarna söker sig till bolag som betalar mer i lön. Mer i lön kan betalas då man har en helt annan prissättning.

Tar vi t.ex. Hemfrid så betalar man som kund från 235 kr i timmen efter skatteavdraget – eller 470 kr innan skatteavdraget. Strykfritt AB tar 145 kr innan avdraget och 290 kr efter avdraget så det är en prisskillnad på nästan 200 kr per timme.

En stor del av prisskillnaden kan därför betalas ut som lön. Och då har vi en väldigt stor konkurrensnackdel. Vi har med andra ord väldigt svårt att konkurrera om den bästa personalen.

För att inte tappa erfaren personal och bibehålla den stora kompetensen som vi har hos våra anställda är vi givetvis mycket intresserade att erbjuda dem bättre lönevillkor så personalen verkligen vill stanna hos oss.

Efter många diskussioner med dem anställda under året har vi kommit fram till att en generell lönehöjning med ca 10-15% skulle göra oss väldigt attraktiva som arbetsgivare och nästan all personal uppger att de då inte har någon anledning att söka sig någon annan stans om vi höjer lönerna då vi annars som arbetsgivare är väldigt bra.

Under det senaste året har några duktiga tjejer gått vidare till bättre betalande företag. Pga. den låga prisbilden vi haft har vi inte kunnat matcha deras erbjudanden och bortfallet har varit svårt för oss men speciellt för våra kunder som tappat väldigt bra städhjälp.

Hela prisjusteringen går direkt till de anställdas löner och vi göra höjningen för att stoppa en utveckling som vi ser som negativ och främst då för våra kunder.

Efter prisjusteringen blir priset 80 kr högre per städning för en vanlig privatperson ( 4 timmarsabonnemang. Lite mindre om man har ett 3 timmarsabonnemang, där är höjningen 60 kr per gång. Det är självklart en skillnad men vi tror att kvalité måste få kosta. Vi levererar hellre en mycket bra tjänst för en bra peng – än en hyfsad tjänst till ett mycket lågt pris.

Vi hoppas självklart att kunderna håller med oss i frågan och självklart är vi intresserade att höra från er om ni tycker annorlunda.

Prisjusteringen träder i kraft från och med 1 september. All städhjälp som utförs före 1 september faktureras med 145 kr i timmen. All städhjälp som faktureras från och med 1 september faktureras med 165 kr i timmen.

Vi tackar i förväg för ert förstående i den här frågan då kompetent, trogen och erfaren personal är nyckeln i vårt samarbete med er och för att behålla och rekrytera ny personal är man som arbetsgivare tvungen att erbjuda bättre villkor hela tiden.

Vi tackar på förhand för förståelse i frågan och önskar en fortsatt trevlig sommar.