Viktigt info! P.g.a att vi i år har 53 veckor under året inträffar det udda att vi sedan 2009 har ett år där vi har två ojämna veckor i rad. Vi kommer därför behöva ändra veckoindelning för alla kunder!

Kunder som haft städning ojämna veckor under 2015 kommer ha städning JÄMNA veckor under 2016. Och kunder som haft städning jämna veckor 2015 kommer ha OJÄMNA veckor under 2016.

Hej alla kunder. Undre hösten har vi informerat om veckobytet för alla kunder och passar på att klistra in samma nyhet igen. Trots att det är en liten ändring så kan den vara väldigt stor för en del.

Vi vill direkt påpeka att vi kommer lösa alla byten som inte fungerar för den lilla delen av kunder som inte kan byta.

Vi har tyvärr missat en mycket viktigt detalj i vårt planeringsarbete. Någon gång vart 5-6 år har vi 53 veckor under ett år istället för 52 veckor.

Eftersom vi jobbar med ett ekonomi och schemasystem (extern som vi inte kan ändra i hur som helst) som bygger på varannan vecka städning hos majoriteten av våra kunder har varje sådan kund varit säker på att få sin tid fastställt till en jämn eller ojämn vecka från start.

Men i systemet har man ingen indelning på ojämna veckor/jämna veckor utan man ställer in kunderna endast på varannan veckas städning.

I slutet/början av året 2015/2016 sker något som är väldigt ovanligt. Man har två ojämna veckor på rad. (vecka 53 och vecka 1) Detta sker nu i år och sedan igen år 2020.

Detta har vi inte tänkt på när vi skickat nyhetsbrevet förra veckan (läs oktober 2016). Vecko-dilemat uppdagades i fredags då en del kunder bad om att få byta veckor efter nyår.

Vi tittade direkt i systemet och förstod att vi stod mellan två val. Byta schema och system samt arbetsordrar för 2000 kunder eller att byta ut veckoindelning för samtliga kunder och inte ändra något i systemet.

Vi väljer alternativ två och byter veckor för samtliga kunder. På så sätt rör vi inget i systemet och inga fel uppstår.

Det enda som händer är att du som kund får städning på en annan vecka under 2016 än tidigare.

Har du haft städning ojämna veckor under 2015 får du städning på jämna veckor under 2016 och vice versa.

Låt oss förklara med ett exempel.

Kajsa har städning idag måndag den 26 oktober 2015, vecka 44. Hon har varannan veckas städning på jämna veckor som standard. Så kommer hon ha fram till 21 december 2015 som blir hennes sista städning för året. Städningen utfaller vecka en jämn vecka – vecka 52.

När hon börjar med städningen under 2016 har hon sin första städning den första ojämna veckan under 2016 d.v.s. vecka 1. Hennes första städning utfaller därför måndag den 4 januari 2016. Det är vecka 1. Sedan har hon städning vecka 3,5 osv. Hon byter alltså från jämna veckor till ojämna veckor.

Hade Kajsa haft städning i fredags istället den 23 oktober (vecka 43 – ojämn vecka) har hon sin sista städning för året fredag den 18 december vecka 51.

Efter nyåret börjar hon sin första städning på en jämn vecka. Vecka 2. D.v.s. måndag den 11 januari 2016. I detta exempel byter hon alltså till ojämna veckor.

Veckoindelningen är givetvis inte något kul inslag för någon. Vi kommer självklart skicka ut sms någon dag innan vi kommer till varje kund för att det inte ska bli något fel.

Vi beklagar felinformationen, men det är första gången sedan 2009 som vi har ett sådan händelse att vi har två ojämna veckor i rad i kalendern. Och vi kommer inte behöva ändra någonting förrän år 2020 igen.

För att summera – P.g.a att vi i år har 53 veckor under året inträffar det udda att vi sedan 2009 har ett år där vi har två ojämna veckor i rad. Vi kommer därför behöva ändra veckoindelning för alla kunder!

Kunder som haft städning ojämna veckor under 2015 kommer ha städning JÄMNA veckor under 2016. Och kunder som haft städning jämna veckor 2015 kommer ha OJÄMNA veckor under 2016.